"Kaip numato Privatizavimo įstatymas, valstybei ar savivaldybei nuosavybės teise priklausančius akcijų paketus valstybės institucijos gali parduoti tik tuo atveju, jei joms priklauso mažiau nei ketvirtadalis akcijų", - ketvirtadienį patvirtino Vilniaus miesto savivaldybė.

Įstatiniame 337,441 mln. litų šilumos bendrovės kapitale sostinės savivaldybei priklauso 99,39 proc. akcijų, tuo tarpu likusią dalį valdo smulkieji akcininkai.

Būsimojoje sutartyje su Prancūzijos kompanija parašyta, kad nuomininkas įsipareigoja "pateikti savanorišką pasiūlymą "Vilniaus šilumos tinklų" akcininkams parduoti jų turimas bendrovės paprastąsias vardines akcijas už ne mažesnę negu 3 litų kiekvienos kainą, kuris įsigalios nuo sandorio įvykdymo dienos ir galios 30 dienų nuo jo įsigaliojimo".

Šiuo pasiūlymu galės pasinaudoti smulkieji akcininkai.

Vilniaus miesto taryba trečiadienį pritarė sutarties projektui, pagal kurią "Vilniaus šilumos tinklai" bus išnuomoti kompanijai "Dalkia". Pastaroji per penkiolika metų žada investuoti 564 mln. litų, tačiau bendra nauda miestui per šį laikotarpį sieks beveik dukart didesnę sumą.

"Dalkia" ne tik modernizuos Vilniaus šilumos ūkį, bet ir išlaikys mažiausią šilumos kainą šalyje - gyventojams ji bus sumažinta 5 proc., taip pat esminių kainos nuolaidų žadama pramonės įmonėms.

Kainą galės įtakoti tik du ir visos šalies ekonomiką lemsiantys veiksniai - infliacija bei dujų kaina, tačiau tam bus būtinas Vilniaus miesto tarybos ir Valstybinės kainų bei energetikos kontrolės komisijos pritarimas. Tuo atveju, jei šie du veiksniai pasikeistų į teigiamą pusę, šilumos kaina vilniečiams dar labiau sumažėtų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją