Anot žiniasklaidos, per teroro aktą žuvo 40 ir 70 metų vyrai bei 60-metė moteris. Keturių vaikų motina ir kelių anūkų močiutė Stambule atostogavo. Jos sutuoktinis yra tarp sužeistųjų. Ketvirtoji auka, AFP duomenimis, yra turistas iš Irano.

Per savižudžio išpuolį parduotuvių gatvėje Stambule šeštadienį žuvo 4 žmonės ir 40 buvo sužeisti.

Turkų žiniasklaida paskelbė stebėjimo kamerų įrašus, kuriuos matyti, kaip mirtininkas detonuoja sprogmenis šalia praeivių grupės. Anot Izraelio premjero Benyamino Netanyahu, kol kas neaišku, ar išpuolis buvo nukreiptas prieš Izraelio turistus. Tarp sužeistųjų yra dešimt izraeliečių.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už ataką. Tačiau vyriausybei artima žiniasklaida juo kaltina „Islamo valstybę" (IS). Esą mirtininkas yra 33-ejų turkas, buvęs IS kovotojas. Oficialiai tai nepatvirtinta.

Turkijos premjeras Ahmetas Davutoglu pabrėžė, kad Turkija ir toliau „ryžtingai bei ištvermingai kovos prieš visas terorizmo formas".

Padėtis Stambule lieka įtempta. Turistai Stambule, Ankaroje ir kituose Turkijos didmiesčiuose raginami būti budrūs.

Turkija dėl išpuolio Stambule apkaltino „Islamo valstybę“

Turkija įvykdžius išpuolį Stambule kaltina „Islamo valstybę“ (IS), praneša agentūra „Reuters“.

Vidaus reikalų ministras Efkanas Ala sekmadienį pareiškė, kad susisprogdinęs mirtininkas yra 1992 metais gimęs vyras iš Gaziantepo miesto. Jis esą buvo IS narys.

Ministro duomenimis, suimti penki asmenys, įtariami sąsajomis su išpuoliu Stambule. Prieš tai Ankara neatmetė galimybės, kad ataką galėjo surengti uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK).

Mirtininkas pražudė 4 žmones, dar 36 buvo sužeisti.

E. Ala kalbėdamas per televiziją pareiškė, kad Turkija peržiūrės visas saugumo priemones. Keliuose miestuose saugumo sumetimais atšaukti renginiai kurdų Naujųjų metų proga. Septyniose provincijose bei Sirnako mieste, be to, paskelbta komendanto valanda.