Savo vardą pasaulyje lengvaatletė išgarsino dar 2012 metais, kai būdama 19-metė pasaulio jaunimo (iki 20 metų) čempionate nušoko 14,17 m ir pasidabino sidabro medaliu.

Bet tobulėti perspektyvioji lengvaatletė nesustojo ir praėjusią vasarą tapo Europos jaunimo (iki 23 metų) čempione, nušokusi net 14,23 m ir ne tik pagerinusi Lietuvos rekordą, bet ir į kišenę įsidėjusi bilietą į olimpines žaidynes.

Vis tik debiuto svarbiausiame viso pasaulio sporto renginyje iš Šiaulių kilusiai sportininkei dar teks palaukti, nes dabar jos gyvenime svarbiausiu tapo gimsiantis pirmagimis.

„Tai nebuvo planuota, – DELFI prisipažino D. Dzindzaletaitė. – O dėl olimpiados nėra apmaudu – juk man dar tik 22 metai, o trišuolininkės karjeros piką pasiekia būdamos 30-ies. Ir, beje, dauguma geriausiųjų turi vaikus. Ir ne vieną. Tai pati geriausia motyvacija, kokia tik gali būti.“

Džiaugsmu trykštanti mergina prisiminė ir kelių geriausių pasaulio lengvaatlečių istorijas. Štai septynkovininkė Jessica Ennis iš Didžiosios Britanijos 2012 metais gimtajame Londone tapo olimpine čempione, o vėliau susilaukė kūdikio.

Bet iš sporto lengvaatletė nepasitraukė ir grįžo su trenksmu – praėjusią vasarą Pekine (Kinija) vykusiose planetos pirmenybėse vėl užkopė ant aukščiausio apdovanojimų pakylos laiptelio.

„Pažadu, kad iškart grįšiu į sektorių. Aplink matau puikių pavyzdžių, jog jei palaikai fizinę formą ir treniruojiesi – sugrįžti į sportą daug lengviau“, – motyvacijos iš pasaulio geriausiųjų pasisėmė liepos 14 dieną savo 23-iąjį gimtadienį švęsianti lietuvė.

D. Dzindzaletaitė pernai jau spėjo debiutuoti ir pasaulio suaugusiųjų lengvosios atletikos čempionate. Tiesa, Pekine sėkmė nuo mūsiškės nusisuko – geriausiu bandymu ji nušoko tik 13,58 m ir finišavo vos 19-likta. Iki finalininkių dvyliktuko jai pritrūko tik 26 cm.

Nors tąkart sportininkė buvo itin nusivylusi savo pasirodymu, ji pripažįsta, kad po vaikelio gimimo yra pasirengusi prasimušti į pasaulio elitą.

„Galbūt kitiems keista, nes juk čia olimpiada, bet mano tikslas nėra tik išvažiuoti ir joje pabūti. Aš noriu daugiau ir žinau, kad kita olimpiada bus mano“, – šyptelėjo D. Dzindzaletaitė.

Richardas Kilty

Naujagimis pasaulį turėtų išvysti olimpinių žaidynių metu (preliminariai – rugpjūčio 17 dieną). Galima tik pasvajoti, kad ateityje turėsime dar vieną olimpietį, nes jo venomis tekės ne tik Lietuvos lengvaatletės, bet ir Didžiosios Britanijos sprinto žvaigždės Richardo Kilty kraujas.

Abu lengvaatlečiai susipažino Londone vykusios Deimantinės lygos varžybose, o užsimezgusį ryšį santuokos įžadais pora planuoja įtvirtinti iki Kalėdų.

„Norime palaukti, kol viskas aprims“, – sakė D. Dzindzaletaitė, omenyje turėdama savo 26 metų sužadėtinio dalyvavimą vasaros olimpinėse žaidynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (479)