„Taip, dalyvaus“, - šeštadienį vykstančiame partijos kongrese BNS pareiškė V. Vasiliauskas.

„Tvarkiečių“ lyderis Rolandas Paksas žurnalistams taip patvirtino, kad parlamentaro mandato partijos sąraše sieks ir buvęs Lietuvos banko vadovas bei ambasadorius Romualdas Visokavičius, kuris taip pat buvo įtariamas bendrininkavimu bandant pagrobti milijoninę žuvų mailiui auginti skirtą Europos Sąjungos paramą. Dabar R. Visokavičius konsultuoja investicijų, bankiniai klausimais.

Jo teigimu, Ž. Plytnikas dar nėra apsisprendęs, kurioje vienmandatėje apygardoje kandidatuos į parlamentą, tačiau daugiamandatėje apygardoje jis tikrai bus.

Į „Tvarkos ir teisingumo“ kongresą atvyko ir Ž. Plytnikas, tačiau neatsakė, ar dalyvaus Seimo rinkimuose.

„Esu dar tik pakviestas čia dalyvauti“, - žurnalistams sakė jis.

Ž .Plytnikas teigė dar neįstojęs į „Tvarkos ir teisingumo“ partiją, tačiau paklaustas, ar ketina tai daryti, jis sakė, jog „visokių yra minčių“.

Pasiteiravus, ar jam netrukdo tai, jog partijai kaip juridiniam asmeniui teisėsauga pareiškė įtarimus prekyba poveikiu ir pinigų plovimu, Ž.Plytnikas sakė: „Aš noriu pasakyti, kad visose partijose yra ir normalių žmonių, yra ir korumpuotų. (...) Aš nežinau nei vienos partijos, kad būtų galima pasakyti, kad ji šimtu procentų skaidri“.

V.Vasiliauskas taip pat sakė, kad kompozitorius Algimantas Raudonikis yra pakviestas sukurti „tvarkiečiams“ naują partijos himną, tačiau tvirtino, kad muzikas neplanuoja nei kandidatuoti į Seimą, nei stoti į partiją.

Ž. Plytnikas Viešųjų pirkimų tarnybai vadovavo iki 2014 metų. Ketverius metus tarnybai vadovavęs Ž.Plytnikas buvo priverstas atsistatydinti, nes Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas galutinai patvirtino Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos priimtą sprendimą, kad Ž. Plytnikas supainiojo viešuosius ir privačiuosius interesus.

Jis kartą jau kandidatavo į Seimą, tačiau nesėkmingai. Prieš metus buvo renkamas parlamentaras Žirmūnų vienmandatėje apygardoje, Seimo nario vietai atsilaisvinus, kai socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis tapo eurokomisaru. Tada Ž.Plytnikas gavo maždaug 6 proc. balsų.

„Tvarkiečių“ kongresas pritarė daliai kandidatų vienmandatėse apygardose

Artėjant šių metų Seimo rinkimams, partijos „Tvarka ir teisingumas“ kongresas šeštadienį pritarė 31 kandidatui, kurie parlamentarų mandatų sieks vienmandatėse apygardose.

Tarp jų - keli viceministrai, aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas, dabartiniai parlamentarai, o taip pat buvęs Lietuvos banko vadovas bei ambasadorius Romualdas Visokavičius, kuris šiuo metu konsultuoja investicijų, bankiniais klausimais. Jis parlamentaro posto sieks Dainavos rinkimų apygardoje. Į abėcėlinį kandidatų sąrašą įtrauktas buvęs Viešųjų pirkimų tarnybos vadovas Žydrūnas Plytnikas.

Naujamiesčio apygardoje turėtų kandidatuoti „tvarkiečių“ rinkimų štabo vadovas parlamentaras Valdas Vasiliauskas, Šeškinės - Lietuvos futbolo treneris Benjaminas Zelkevičius, Karoliniškių - buvęs parlamentaras Almantas Petkus, Lazdynų - parlamentarė Ona Valiukevičiūtė, Naujosios Vilnios - teisininkas, Nacionalinė antikorupcijos asociacija vadovas Ryšardas Burda, Verkių - verslininkas Gediminas Imbrasas, Šilainių - judėjimo „Kitokia Lietuva“ pirmininko pavaduotojas Antanas Ivanauskas, Aleksoto - Vilijampolės - teisininkė, advokatė Aušra Ručienė, Centro - Žaliakalnio - parlamentaras Stasys Brundza.

Kongresas pritarė, kad Panemunės apygardoje Seimo nario mandato sieks parlamentaras Rimas Antanas Ručys, Danės - ūkio viceministras Gediminas Onaitis, Baltijos - medikas Artūras Razbadauskas, Marių - švietimo ir mokslo viceministrė Natalja Istomina, Aukštaitijos - verslininkas, sportininkas Vytautas Žagūnis, Gargždų - parlamentaras Petras Gražulis, Šilutės - parlamentaras Kęstas Komskis, Pietų Žemaitijos - parlamentaras Remigijus Žemaitaitis, Plungės - teisininkė Daiva Jonauskienė, Mažeikių - parlamentaras Kęstutis Bartkevičius, Telšių - aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas, Kelmės - Šiaulių - Kelmės rajono savivaldybės tarybos narys ir Antikorupcijos komisijos pirmininkas Vincas Metrikis.

Parlamentaro posto Raseinių - Kėdainių apygardoje turėtų siekti Raseinių rajono savivaldybės tarybos narys Vidmantas Karabinas, Pasvalio - Pakruojo - ūkininkas Stasys Vainauskas, Anykščių - Panevėžio - finansų viceministras Romualdas Gėgžnas, Zarasų - Visagino - parlamentaras Algimantas Dumbrava, Medininkų - Šalčininkų krašto girininkas Francas Jakubovskis, Kaišiadorių - Elektrėnų - aplinkos viceministras Algirdas Genevičius, Ukmergės - buvęs europarlamentaras Vilniaus miesto tarybos narys Juozas Imbrasas, Prienų - Birštono - parlamentaras Vytautas Kamblevičius ir Lazdijų - Druskininkų - ūkininkas Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narys Albinas Žymančius.

„Tvarkos ir teisingumo“ kongrese taip pat buvo pristatytas abėcėlinis kandidatų sąrašas, kurie parlamentaro posto sieks daugiamandatėje rinkimų apygardoje.

Kandidatus tiek daugiamandatėje, tiek vienmandatėse apygardose vėliau tvirtins partijos taryba.
„Tvarkiečių“ lyderis R.Paksas žurnalistams neatskleidė, ką asmeniškai mato pirmuoju numeriu rinkimų sąraše.

Seimo rinkimai vyks 2016 metų rudenį.

G. Kirkilas: linkiu, kad po rinkimų socialdemokratai ir „tvarkiečiai“ dirbtų valdančiojoje koalicijoje

Seimo vicepirmininkas, socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojas Gediminas Kirkilas linki, kad po šių metų Seimo rinkimų socialdemokratai ir partija „Tvarka ir teisingumas“ dirbtų valdančiojoje koalicijoje.

„Linkiu, (...) kad ir po kitų rinkimų mes dirbtume valdančiojoje koalicijoje“, - šeštadienį „Tvarkos ir teisingumo“ kongreso delegatams sakė G.Kirkilas.

Už socialdemokratus per rinkimus, jeigu jie vyktų kitą sekmadienį, balsuotų 21,2 proc. bendrovės „Vilmorus“ apklaustų šalies gyventojų, rodo šeštadienį paskelbti duomenys. Už „tvarkiečius“ balsuotų 7,7 procentai.

2012 metais susikūrusią centro - kairės valdančiąją koaliciją sudaro „Tvarka ir teisingumas“ Darbo partija ir socialdemokratai.

„Tvarką ir teisingumą“ palieka J. Vaickienė

Parlamentarė, Seimo Audito komiteto pirmininkė Jolita Vaickienė palieka partiją Tvarka ir teisingumas.

Tai Eltai šeštadienį Vilniuje vykstančiame "tvarkiečių" kongrese patvirtino frakcijos Tvarka ir teisingumas narys, partijos rinkimų štabo vadovas V. Vasiliauskas.

"Taip", - sakė jis.

Pasak jo, J. Vaickienė papildys Liberalų sąjūdžio gretas, bus liberalų Palangos skyriaus vadovė.

V. Vasiliausko teigimu, J. Vaickienė partiją palieka bendru sutarimu, be pykčių ar konfliktų.

"Tiesiog be jokių pykčių, konfliktų. (...) Na, jai pamanius, kad Liberalų sąjūdis yra patraukliau", - teigė Seimo narys ir pridūrė, kad J. Vaickienė partiją paliks iš karto po kongreso.

Tačiau pati J. Vaickienė tokias kalbas neigia ir vadina ankstyvomis.

"Ne, aš dar nepalieku iš tikrųjų nei partijos, nei frakcijos. Tai jisai (V. Vasiliauskas, - ELTA) kažkaip apsiriko, aš jam neperdaviau nei tokių žodžių, nei pasakymų. Aš su V. Vasiliausku net asmeniškai nešnekėjau ta tema", - sakė parlamentarė.

J. Vaickienė tikino laukianti "tvarkiečių" kongreso pabaigos, kitą savaitę ketino kalbėtis su skyriaus vadovybe.