„Kalifato kariai, Dievui malonėjus, nukovė penkis Rusijos karius ir šešis (Sirijos armijos) narius“, – sakoma IS pranešime.

Ši grupuotė taip pat prisiėmė atsakomybę dėl kelių Libano šiitų sukarinto judėjimo „Hizbollah“ judėjimo kovotojų, dalyvavusių kautynėse netoli Palmyros, žūties.

Su IS susijęs tinklalapis „Aamaq“ paskelbė panašų pareiškimą, kuriame taip pat nurodoma, kad vienas iš žuvusių rusų buvo karinis patarėjas.

„Keturi Rusijos kariai buvo nukauti Kasr al Halabate į vakarus nuo Palmyros per mėginimą šturmuoti tą teritoriją, kurį sužlugdė IS pajėgos. Tuo tarpu patarėjas, kurio lavonas buvo parodytas agentūros išplatintame vaizdo įraše, žuvo (ketvirtadienį) Davos apylinkėse“, – nurodė „Aamaq“.

Tame vaizdo įraše taip pat rodomi ginklai ir įranga, kurie esą pateko į džihadistų rankas per tuos susirėmimus, tarp jų modifikuotas automatas AK-74M, šalmas ir kompasas. Įraše matomas tvarsčių paketas su naudojimo instrukcija rusų kalba.

IS užėmė Sirijos rytuose esančią Palmyrą, vadinamą „Dykumos perlu“, pernai gegužę. Ši grupuotė smarkiai nuniokojo senovinių griuvėsių kompleksą, įtrauktą į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą, sukeldama pasipiktinimą visame pasaulyje.

Padėtį šalyje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad netoli Palmyros buvo Rusijos karinių patarėjų, bet ji negalėjo patvirtinti, ar kokių nors Rusijos pajėgų narių ten žuvo pastarosiomis dienomis.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį perspėjo, kad jo šalis prireikus galėtų per „kelias valandas“ padidinti savo karinį kontingentą Sirijoje.

„Jeigu reikės, Rusija per kelias valandas gali padidinti savo (karinę) grupė regione iki dydžio, adekvataus besivystančiai padėčiai, ir naudoti visą mūsų turimų galimybių arsenalą“, – V.Putinas sakė per ceremoniją Kremliuje, kurios metu įteikė apdovanojimus kariškiams, grįžusiems iš misijos karo krečiamoje Sirijoje.

Prezidentas pridūrė, kad Rusijos karinės operacijos Sirijoje finansuojamos daugiausiai iš Gynybos ministerijos biudžeto lėšų.

„Aišku, kad karinė operacija Sirijoje pareikalavo tam tikrų išlaidų, bet didžioji jų dalis – Gynybos ministerijos ištekliai, apie 33 mlrd. rublių (420 mln. eurų)“, – sakė V.Putinas.