Premjeras pakviestas dalyvauti dideliame Azijos šalių ekonomikos forume BOAO, prilygstančiame Šveicarijos Davosui. Be šio didelio forumo, Lietuvos Vyriausybės vadovui planuojamas susitikimas su Kinijos Liaudies Respublikos Ministru Pirmininku LI Kečiang, o taip pat su kitais Kinijos aukšto rango pareigūnais ir verslo atstovais.

Pirmą vizito dieną Honkonge suplanuoti susitikimai su vietos valdžios atstovais ir didelių kompanijų vadovais. Premjeras pristatys Lietuvą kaip patikimą verslo partnerę, gaminančią aukštos kokybės produkciją, teikiančią aukštos kokybės paslaugas, kaip šalį patrauklią investuotojams. Planuojami susitikimai su Honkongo Prekybos ir ekonominės plėtros sekretoriumi (ministru) Gregory SO Kam-leung, Honkongo vertybinių popierių biržos pirmininku seru Chow Chung-kong, su Kinijos Liaudies Respublikos valstybinės korporacijos „China Merchants Group“ valdybos pirmininku p. LI Jianhong.

Su šia milžiniška korporacija ryšiai užmegzti dar prieš metus, dabar bendradarbiavimas jau pajudėjęs, deramasi dėl investicijų į Klaipėdos uostą, siekiant tapti Kinijos logistikos centru projekto „Vienas kelias, viena juosta“ rėmuose.

Taip pat planuojamas susitikimas su Kinijos elektroninės prekybos kompanijos „Alibaba Group Holding Limited“ įkūrėju ir valdybos pirmininku p. Jack MA (MA Yun) bei kitais verslo atstovais. Paskutinę dieną Šandongo provincijoje, Dzinane vyks Lietuvos verslo renginys, kuriame dalyvaus ir aukšto rango svečiai iš Kinijos pusės. - p. XIA Geng, Šandongo provincijos vice-gubernatorius p. XUE Qingguo, Šandongo provincijos Užsienio reikalų biuro generalinis direktorius ir provincijos vyriausybės generalinio sekretoriaus pavaduotojas.

Vyriausybė mato galimybes eksportuoti lietuvišką produkciją, gaminamą lazerių industrijoje, biotechnologijos produktus, baldų ir maisto pramonės produkciją. Tačiau tam, kad eksportas imtų judėti Kinijos kryptimi, būtini geri santykiai tarp aukščiausių šalies pareigūnų, būtent tokius santykius su Kinija ne pirmus metus augina premjeras A.Butkevičius. Pernai delegacijai lankantis Kinijoje išgirdome apie galimybę bendradarbiauti su Šandongo provincija, tad čia vyksiantys susitikimai bus proga užmegzti kontaktus ekonominiam bendradarbiavimui. Visa Kinijos liaudies Respublika Lietuvai yra nesuvokiamo dydžio rinka. Tad geriausia koncentruotis į vieną provinciją, su kuria būtų paprastesnis ekonominis bendradarbiavimas, tiek siekiant susikoncentruoti į tos provincijos poreikius, tiek kalbant apie galimybes aprūpinti savo produkcija, kalbant apie galimus produkcijos kiekius.

Svarbiausias vizito renginys vyks kovo 23-24 dienomis Haikou saloje - tai BOAO forumo renginiai. Į šį forumą sukviesti Azijos šalių prezidentai ir premjerai, iš Europos pakviestas ribotas skaičius šalių atstovų, kvietimą gavo Belgijos premjeras. Pernai lapkritį vizito į Kiniją metu Kinijos liaudies Respublikos Ministras Pirmininkas Li Kečiang pakvietė Lietuvos premjerą dalyvauti šiame forume. Premjeras A.Butkevičius su kitų šalių Vyriausybių vadovais atidaryme sakys kalbą.

Boao Azijos forumas yra Nevyriausybinė ir pelno nesiekianti tarptautinė organizacija. Forumo tikslas – skatinti ir gilinti Azijos ekonominius mainus, siekti plėtros per bendrą regioninės ekonomikos integraciją, skatinti bendradarbiavimą ir su kitų žemynų šalimis. Boao Azijos forumas vaidina svarbų vaidmenį regione, nes jame skatinamas dialogas, kaip geriausia koordinuoti ir palengvinti nuolatinį augimą ir vystymąsi. Forumo rėmuose planuojami ir Lietuvos Vyriausybės vadovo susitikimai su kitų Azijos šalių verslo atstovais - planuojamas dvišalis susitikimas su Pietų Korėjos kompanijos „Samsung Electronics Co., Ltd.“ valdybos vicepirmininku p. LEE Jae-yong; susitikimas su Azijos infrastruktūros ir investicijų banko prezidentu p. JIN Liqun.