Ingredientai

džiovintos slyvos (10 vnt.)
rūkytos šoninės juostelės (pakelis)
malta mėsa (500x2 g)
kiaušinis (1 vnt.)
provanso žolelės (1 v.š.)
paprikų milteliai (1 a.š.)
druska (pagal skonį)
džiūvėsėliai (100 g)

Džiovintas slyvas 20 min. pamirkyti virintame vandenyje. Išėmus nusausinti ir perpjauti per pusę. Maltą mėsą (rinkausi kalakutieną) sumaišyti su kiaušiniu, džiūvėsėliai, prieskoniais, druska (galima išspausti ir česnako skiltelę).

Masę padalinti į dvi dalis. Slyvos puselę dėti į mėsos kukuliuką ir taip padaryti su visa masės pusele.

Kitos masės kukuliukus apsukti šonines juostele ir perverti smeigtuku. Kepti keptuvėje įkaitintame svieste arba orkaitėje, ant kepimo popieriumi išklotos skardos (pastarąjį variantą ir rinkausi). Tiekti tiek šiltus, tiek šaltus. Iškeptus kukuliukus su slyvomis persmeigti smeigtuku, kad patogiau būtų paimti. Prie šio užkandžio tinka pikantiškas dažinys. Skanaus!

Jurgita

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)