23,5 proc. respondentų yra įsitikinę, kad bendrovę "Mažeikių nafta" valdanti "Williams" veikia gerai, rodo apklausa, kurią atliko Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras "Vilmorus" politikos savaitraščio "Atgimimas" užsakymu.

Blogiausiai "Williams International" veiklą vertina vyrai, didžiųjų miestų gyventojai, aukštąjį išsilavinimą turintys bei didesnes pajamas gaunantys asmenys. Tuo tarpu moterys ir nelietuviai bei kaimo gyventojai JAV kompanijos veiklą vertina geriau.

Tyrimo duomenimis, labiau politika besidominantys ir daugiau informacijos gaunantys respondentai "Williams International" veikla nepasitiki.

Tyrimo metu taip pat buvo bandoma išsiaiškinti, kas labiausiai trukdo "Williams International" sėkmingai veikti Lietuvoje. 39 proc. apklaustųjų suabejojo "Williams International" darbuotojų profesionalumu, tačiau beveik trečdalis respondentų dėl kompanijos nesėkmių buvo linkę kaltinti Lietuvos Vyriausybę ir valdininkus. Šią priežastį dažniausiai nurodė Vilniaus gyventojai ir valstybės tarnautojai.

Tik 10 proc. gyventojų teigė, kad "Williams International" trukdo Rusijos naftos kompanijos. Kai kurie Lietuvos politikai ir kompanijos atstovai teigia, kad būtent ši nesėkmingos veiklos priežastis yra svarbiausia.

JAV kompanija "Williams International" valdo bendrovę "Mažeikių nafta" ir turi 33 proc. bendrovės akcijų.

"Mažeikių nafta" per vienuolika 2001 metų mėnesių patyrė 189,5 mln. litų nuostolių. 2000 metais tuo pat metu bendrovės nuostoliai buvo 146,1 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją