„Greičio viršijimas miesto gatvėse yra viena opiausių problemų, dėl kurios kasmet įvyksta daug skaudžių nelaimių, todėl turime nuolat kalbėti apie šią problemą ir ieškoti būdų, kaip sudrausminti vairuotojus, paskatinti juos vairuoti saugiau“, – sako Dominykas Trimonis, draudimo bendrovės „If“ transporto žalų vadovas.

Jo teigimu, greičio matavimo stendo vieta pasirinkta neatsitiktinai: kur šis įrenginys yra labiausiai reikalingas, vilniečiai galėjo nuspręsti balsuodami draudimo bendrovės „If“ „Facebook“ paskyroje.

Į vietos, kur turi stovėti greičio matavimo stendas, rinkimus iš viso įsitraukė daugiau kaip 700 žmonių.

Greitį viršijančius vairuotojus pasitinka drausminančios ar neatsakingą vairavimą akcentuojančios frazės: „Jūsų greitis pavojingas“, „Keliate pavojų vaikams“. Planuojama, kad ateityje komplimentus atsakingiems ir įspėjimus greitį viršijantiems vairuotojams galės siūlyti ir patys miesto gyventojai.

Išmanusis greičio matavimo stendas

Vilniaus mero pavaduotojas Linas Kvedaravičius sako, kad privačių iniciatyvų įsitraukimas sprendžiant eismo saugumo problemas yra sveikintinas ir sektinas pavyzdys.

„Sostinėje yra daug vietų, kur eismo saugumas turėtų būti gerinamas, todėl verslo įsitraukimas gali paspartinti šių problemų sprendimą“, – sako L. Kvedaravičius.

Inovatyvaus greičio matavimo stendo įrengimas yra draudimo bendrovės „If“ „Gyvenu saugiai“ paramos fondo iniciatyvų dalis. Prieš tai buvo teikiamos piniginės premijos saugumo problemoms spręsti daugiabučių namų bendrijoms, vaikų darželiams, mokykloms. Inovatyvaus greičio matavimo stendo idėją sukūrė komunikacijos agentūra „Terrier“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)