Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) informuoja, Ignalinos rinktinės pasieniečiai turėjo įtarimų, kad antradienį vakare iš Latvijos į Lietuvą gali būti nelegaliai gabenami migrantai. Duomenimis apie, įtarta, juos vežantį mikroautobusą pasieniečiai pasidalijo su visomis VSAT Ignalinos rinktinės sargybomis, taip pat policija.

Tai davė rezultatų – mažiau nei po valandos Kupiškio rajono policijos komisariato pareigūnai Kupiškio rajono Skapiškio miestelyje pastebėjo minėtą krovininį mikroautobusą „Peugeot Boxer“ lietuviškais numeriais, jį sustabdė ir patikrino.

„Peugeot Boxer“ vairavo 28-erių Latvijos pilietis. Mikroautobuso krovinių skyriuje ant grindų gulėjo arba tupėjo 12 asmenų, kaip vėliau paaiškėjo, nelegalių migrantų iš Vietnamo.

Policijos pareigūnai pasieniečiams perdavė ir vairuotoją, ir „Peugeot Boxer“, ir 12 užsieniečių. Tarp jų buvo 9 vyrai ir 3 moterys, Vietnamo piliečiai. Į VSAT Ignalinos rinktinę pristatytų migrantų amžius – nuo 18-os iki 53-ejų.

VSAT Ignalinos rinktinės pasieniečiai latviui dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Trečiadienio popietę Ignalinos rinktinėje tebevyko vairuotojo apklausa. Talkinant vertėjui pasieniečiai apklausinėjo ir vietnamiečius.

Šiemet tai pirmoji sulaikyta migrantų iš Vietnamo grupė. Pastaraisiais metais nelegalių keliautojų iš šios šalies, bandžiusių per Lietuvą vykti į Vakarų Europą, skaičius augo. 2015 m. pasieniečiai sulaikė 382 vietnamiečius, 2014 m. – 301, 2013 m. – 80.