Gana painią sankryžą galima rasti Žemaičių plento ir Baltų prospekto sankirtoje. Važiuojant nuo centro ir norint iš Žemaičių plento atlikti kairį posūkį pasitinka net keli kelio ženklai.

Pastatytas vadinamasis „plytos“ ženklas ir trikampis ženklas „duoti kelią“.

„Sudvejojau: kam reikalingas ženklas duoti kelią, jei stovi plyta?“, - klausė Tadas.

Kauno savivaldybės atstovai pripažino, kad toks klausimas dėl šios sankryžos kyla ne pirmą kartą, tačiau jis nėra dažnas.

„Šis klausimas laikas nuo laiko kam nors vis iškyla. Gerai mokant kelių eismo taisykles čia viskas aišku. Ženklas 301 (plyta) įvažiuoti draudžia visoms transporto priemonėms išskyrus maršrutinį transportą. Šiuo metu minėtoje sankryžoje kairįjį posūkį atlieka 52 maršruto maršrutiniai taksi. Jiems ir galioja kelių eismo ženklas duoti kelią“, - DELFI teigė Paulius Keras, Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas.

Kaip DELFI informavo Kauno savivaldybė, ši sankryža jau artimiausiu metu bus rekonstruota.

Anksčiau čia kairį posūkį atlikdavo visi norintys, tačiau tai buvo uždrausta. Vėliau pakeistas ir 39 maršruto autobusas - dabar jis nukreipiamas į dešinę, į Baltų prospektą, kur apsisuka artimiausiame apsisukime.

Tą patį netrukus darys ir 52 maršruto maršrutiniai taksi, o vietoje gana painių ženklų virtinės bus įrengti atitvarai ir pravažiavimas uždarytas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)