Avokadų kauliukuose daug maistingų medžiagų – vitamino E, ląstelienos, augalinių sterolių. Visos šios maistingos medžiagos mažina cholesterolio lygį kraujyje, mažina kraujospūdį, užkerta kelią uždegimams, cukriniam diabetui.

Ir tai dar ne viskas – dietologai sako, kad avokado kauliukuose esančios medžiagos saugo nuo nudegimų saulėje, stiprina plaukus, nagus, naikina blogąsias bakterijas žarnyne.

Be abejo, kyla klausimas, kaip gi tuos avokadų kauliukus valgyti. Geriausia – sutrinti labai galingu trintuvu ar virtuviniu kombainu iki miltelių. Jei trintuvas nėra galingas, supjaustykite kauliukus į keturias dalis ir tada sutrinkite. Avokado kauliukų miltelių galima dėti į kokteilius, įvairius kitus patiekalus.

Keistai skamba? Neabejojame? Vis dėlto norisi išbandyti? O taip!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)