Ingredientai
Miltai
250
g
Sausos mielės
7
g
Druska
žiupsnelis
Cukrus
žiupsnelis
Sviestas
50
g
Pienas
150
ml
Vanilinis cukrus
žiupsnelis
Kiaušinio trynys
1
vnt.
Pienas
1
šaukštas
Porcijos: 6
Už receptą dėkojame skaitytojai Jovitai.
Gaminimo eiga
Pieną pašildykite ir ištirpinkite mieles, cukrų, vanilinį cukrų. Išmaišykite ir palikite 15 minučių.
Suberkite druską, supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite.
Pieną supilkite į miltus ir gerai išminkykite.
Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite pakilti 2 valandas.
dar kartą išminkykite, padarykite storą tešlos dešrą, ją susukite tarsi gręžiant, galus užlenkite ir palikite pastovėti dar 30 minučių.
Aptepkite pieno ir trynio plakiniu.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Atsiliepimai