Paneigė medikų prognozes

Kai Kristina apsisprendė, kad atėjo metas keisti gyvenimo būdą, ji svėrė 97 kilogramus. Tiesą sakant, ilgą laiką ji manė, kad nieko čia nepakeisi – teisindamasi sveikatos problemomis, ji buvo įsitikinusi negalinti sulieknėti.

„Vaikystėje man buvo diagnozuotas limfotakos sutrikimas kojose. Pasak gydytojo, ši problema - visam gyvenimui ir nieko čia nebepadarysi. Tai buvo prieš dvidešimt metų. Žinoma, buvo labai lengva nuleisti rankas ir susitaikyti su savo kūnu tokiu, koks jis yra. Tačiau prieš metus būdama užsienyje patyriau kojos traumą ir ten dirbantys gydytojai buvo labai nustebinti tokių mano kojų. Todėl nusprendžiau išsitirti, juolab kad medicina jau toli pažengusi. Gydytojai patvirtino, kad pas mane tikrai yra limfotakos sutrikimas, bet ne toks stiprus, kaip buvo manyta”, - atvirauja Kristina.

Grįžusi į Lietuvą Kristina sutiko draugą, kuris buvo numetęs nemažai svorio, vadovaudamasis KILO.LT sudaryta programa. „Tai padarė man didelį įspūdį. Niekada iki tol nesilaikiau dietos ir kiek kartų bandžiau domėtis niekaip nesuprasdavau, kaip tai taisyklingai daryti. Skaitydavau visokius sudarytus meniu, tačiau man viskas atrodė taip neskanu”, - prisipažįsta ji. Tačiau nusprendusi pasekti draugo pavydžiu ir pamačiusi jai specialistų sudarytą valgiaraštį, ji liko labai patenkinta: visi produktai buvo jos mėgstami, o patiekalai tikrai skanūs.

Pramoga – kalorijų skaičiavimas

Kristina pasakoja, kad pirmas jos tikslas buvo numesti bent dešimt kilogramų. Tačiau pamačiusi, kaip krenta kilogramai, ji nebenorėjo sustoti.

„Pradėjau laikytis visko, kas buvo sudaryta ir viską dariau tikrai sąžiningai. Pirmas porą savaičių buvo sunku, kadangi aš visą laiką jaučiausi alkana. Ne dėl to, jog maisto buvo mažai, bet jis buvo visiškai kitoks nei tas, kuriuo maitinausi prieš tai. Tačiau nepasidaviau. Kalorijų skaičiavimas man tapo kaip pramoga, kuri man tikrai patiko. Pradėjau domėtis ne tik kalorijų skaičiumi, bet ir angliavandeniais ir baltymais, ką kada geriau vartoti, o anksčiau net nesuprasdavau, kokiuose būtent produktuose jų yra”, - šypsosi ji.

Specialistų pateiktų mitybos rekomendacijų Kristina laikėsi apie pusę metų ir iki šiol stengiasi į jas atsižvelgti. „Kadangi gyvenu ne Lietuvoje, produktai truputį kiti ir teko pasijungti fantaziją, bet, žinoma, vadovaujantis sveiku protu. Pas mus labai daug produktų su sumažintu riebalų kiekių ir pasirinkimas tikrai milžiniškas, tad problemų tai nesudarė, gal netgi palengvino. Pieną pakeičiau migdolų pienu, kurio kaloringumas itin mažas, ir panašiai”, - pasakoja ji.

Sporto salėse gąsdino aplinkinių žvilgsniai

Moteris prisipažįsta, kad sportą prisijaukinti teko pamažu.

„Sportuoti pradėjau iš lėto, kadangi atėjusi į sporto salę aš, tiesą pasakius, pasijutau kaip džiunglėse. Kai gyvendama Lietuvoje bandžiau lankyti sporto klubą, tautiečių žvilgsniai, kuriuose buvo galima matyti užuojautą, nesupratingumą ir smerkimą, mane atgrasindavo ir aš viską mesdavau. Atėjusi pas mus į klubą aš pamačiau, kad niekam neįdomu, kaip tu atrodai ir niekas tavęs nenužvelgia ir nesmerkia, jeigu kažką darai ne taip. Sportuodama vadovavausi rekomenduojamais pratimais, tačiau daugiau šiuo klausimu man padėjo internetas. Aš daug domėjausi ir daug sužinojau apie pratimų techniką, kaip ir ką taisyklingai daryti”, - pasakoja ji.

Kristina neslepia – numetusi svorio ji jaučiasi dieviškai. „Dabar mano svoris 60 kg, ir aš esu labai tuo patenkinta. Riebalinis sluoksnis itin mažas. Tačiau aš vis dar intensyviai dirbu, tobulindama kojas, kadangi limfotaka per tuos ilgus metus padarė savo.

Nuėjusi į rūbų parduotuvę aš drąsiai galiu pasiimti bet kokią suknelę ir aš žinau, kad ji atrodys pasakiškai. Anksčiau aš niekada nenešiojau suknelių, tik pavydėdavau, kad kitos moterys tai gali daryti, o dabar mano spintoje vien tik suknelės ir tik vienerios kelnės! Draugai šokiruoti, o kai kurie ilgai nematę net neatpažįsta, kaip, beje, ir giminės Lietuvoje. Aš skraidau lyg ant sparnų”, - juokiasi moteris.

Besidžiaugdama savo sėkme Kristina dalinasi patarimais kitiems, norintiems pakeisti gyvenimą ir atsikratyti nereikalingų kilogramų:

1. Nesilaikykite trumpalaikių ir greitų dietų! Tai yra akių dūmimas ir nesąmonė.

2. Supraskite, kad tai, ką ilgai auginote, greitai nenukris.

3. Jūs turite pakeisti savo gyvenimo būdą visam laikui, o ne mėnesį pasilaikyti dietos numesti 3 ar 5 kilogramus ir vėl apsisukus šveisti burgerius, bulvytes ir blynelius. Būkime realistais, tie kilogramai kaipmat grįš su kaupu.

4. Eikite į parduotuves be vyro ir kiekvieną produktą prieš dedant į krepšelį išanalizuokite, perskaitykite sudėtį ir pagalvokite, kokią naudą jis Jums gali suteikti, o gal ir atvirkščiai. Be vyro eikite todėl, kad jiems (dažniausiai, yra ir išimčių) atsibos laukti, kol Jūs nagrinėsite produkto sudėtį.

5. Nebijokite lipti ant svarstyklių, jos yra pati geriausia paskata!