1. Akių paburkimą sumažinsite produktais iš virtuvės.

Akių paburkimą, kurį dažnai sukelia alergijos, stresas ar prastas miegas, galima pašalinti palaikius prie vokų šaukštus, ledo kubelius ar žaliosios arbatos kompresus.

2. Kelios gudrybės norinčioms putlesnių lūpų.

Priemonės ir produktai: minkštas šepetėlis, indelis, keli vatos tamponai, alyvuogių, kokoso ar avokado aliejus, cukraus arba sodos, cinamono (geriau Ceilono).

Sumaišykite šaukštelį aliejaus su cukrumi ar soda, šį mišinį minkštu dantų šepetėlių įtrinkite į lūpas – pašalinsite negyvas odos ląsteles. Nuvalykite drėgnu vatos tamponu.

Sumaišykite šaukštelį aliejaus su cinamonu, užtepkite mišinį ant lūpų, po 10 min. nuplaukite.

Vietoje lūpų blizgesio galite patepti jas cinamono lapų eteriniu aliejumi.

3. Šveičiamoji kaukė.

Komponentai: greipfrutai, avižiniai dribsniai, natūralus jogurtas. Galima įdėti medaus, kuris yra natūralus antiseptikas.

Viską sumaišykite (greipfruto minkštimą reikia išspausti), kaukę užtepkite ant veido ir palaikykite 15 min., paskui švelniai nuvalykite drėgnu rankšluostėliu.

4. Pamaitinkite išsausėjusius plaukus aliejais.

Plaukams puikiai tinka kokosų, argano aliejai. Prieš plovimą ištepkite plaukus kuriuo nors aliejumi, palaikykite, o tada išsiplaukite galvą.

Po plovimo galima švelniai patepti plaukų galiukus trupučiu aliejaus.

5. Dantis išbalins aktyvuota anglis.

Ar žinojote, kad dantis puikiai balina aktyvuota anglis. Sutrinkite kelias tabletes į miltelius ir nušveiskite dantis, pamirkę dantų šepetėlį į miltelius.

6. Veido odą paskaistins ciberžolės kaukė.

Šis geltonas prieskonis turi antiuždegiminių ir antibakterinių ypatybių, be to ciberžolės kaukė lygina raukšles. Sumaišykite miltelius su kokosų ar vynuogių sėklų aliejumi, užtepkite mišinį ant veido, palaikykite 20 min., o paskui nuplaukite.

7. Citrinos sultys padės ilgai išlaikyti garbanas.

Patepkite kiekvieną plaukų sruogą, susukite suktukais ir eikite miegoti. Ryte beliks išimti suktukus ir džiaugtis garbanomis.

8. Pasigaminkite toniką su obuolių actu.

Sumaišykite dvi dalis obuolių acto ir keturias dalis filtruoto vandens, supikite į stiklinį buteliuką – ir turėsite puikų toniką.

9. Ramunėlių kaukė.

Sumaišykite arbatžoles iš dviejų ramunėlių arbatos pakelių su šaukštu medaus, šią masę užtepkite ant veido, palaikykite 20 min., paskui nuplaukite. Jei kaukė labai tiršta, praskieskite ramunėlių arbata.

10. Valgykite šiuos produktus, kad turėtumėte gražią odą.

Šie produktai: avokadai, alyvuogių aliejus, žalios lapinės daržovės, fermentuoti produktai, riešutai ir kiaušiniai.

11. Kokteilis švytinčiai odai.

Produktai: 3 morkos, 1 agurkas, 2 apelsinai, pusė banano, pusė stiklinės kokoso pieno, žiupsnelis cinamono (jei mėgstate). Sutrinkite trintuvu ir iš karto išgerkite.

12. Venkite bėrimą sukeliančių produktų.

Šie produktai: pieno produktai, cukrus, didelį glikemijos indeksą turintys produktai.

13. Paprastos, veidą skaistinančios kaukės.

Jei oda prarado skaistumą, tepkite ant veido jogurtą, palaikykite, po kiek laiko nuplaukite.

Jei oda sausa, sutrinkite prinokusį avokadą į košelę ir užtepkite ant veido. Po 20 min. nuplaukite drungnu vandeniu.

14. Naminis veido kremas.

Sumaišykite kokosų aliejų su rozmarinų ir levandų eteriniais aliejais. Šį kremą laikykite sandariame inde, vėsioje vietoje.

15. Veidą valykite aliejų mišiniu.

Sumaišykite perpus alyvuogių ir ricinos aliejų. Sukamaisiais judesiais įmasažuokite aliejų mišinį į veidą. Masažuokite 1 – 2 min., kad aliejai įsigertų į odą. Paskui švelniai nuvalykite veidą šlapiu rankšluostėliu, jį karts nuo karto perplaudamos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)