Šį kartą DELFI vieši šiuo metu vienoje Vilniaus picerijų „Don Simon“. Tai viena tų vietų, kurias rekomenduoja restoranų apžvalgų „Laukinės žąsys“ įkūrėjas žurnalistas Andrius Užkalnis. Picerija iš maisto kritiko gavo patį aukščiausią įvertinimą. Kokia šio restorano sėkmės paslaptis?

Sukti galvos neverta – prieš Jūsų akis tikros itališkos picos, dėl kurios daugelis sutinka laukti eilėje, gamyba. Įvertinkite patys.

Jau septyniolika metų šefu dirbantis Lauras paklaustas, ko reikia gerai picai atsako itin paprastai.

„Reikia meilės ir labai kokybiškų produktų“, – teigė jis. Italijoje stažavęsis šefas pasakojo, kad net ir picų tėvynėje galima paragauti nevykusių patiekalų.

Skirtinguose Italijos regionuose picų gaminimo tradicijos skiriasi įvairiai niuansais. Pavyzdžiui, kai kurie italų kepėjai įsitikinę, jog picos pado formavimui panaudojus specialią mašiną picos tešlą sugadina. Tuo tarpu kiti regionai galvoja visiškai priešingai. Bene svarbiausia nuspręsti, koks turėtų būti picos padas – purus ar traškus. Vis dėlto dėl vieno sutaria visi – švieži ir kokybiški produktai gerai picai tiesiog būtini.

Picų kepėjas įsitikinęs, kad per dieną galima iškepti tiek picų, kiek nori. Jo karjeroje buvo tokių dienų, kai keturiese jie iškepė net 920 picų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (215)