Kaip rašoma pranešime spaudai, tiekimas buvo sustabdytas, kai „Maxima“ atsisakė pirkti produkciją pagal naująjį bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ kainoraštį, kuriame produkcijos kaina pakitusi dėl Vyriausybės įvestų akcizų alui, depozito vienkartinėms pakuotėms.

„Suprantame, kad tai kraštutinė priemonė, tačiau nebegalėjome savo lėšomis dengti nuo kovo 1 dienos išaugusio akcizo, naujai atsiradusių depozitinių pakuočių sutvarkymo kaštų bei būtinų investicijų į gamybą. Derybos buvo sunkios, tačiau džiaugiamės, kad pavyko surasti kompromisinį sprendimą, tenkinantį abi puses. Produkciją pradėsime tiekti artimiausiu metu, kai tik gausime pirmuosius užsakymus naujomis kainomis“, - sakė „Švyturio-Utenos alaus“ Korporatyvinių reikalų direktorius Dainius Smailys.

Nuo kovo 1 d. akcizas alui padidėjo 100-ui litrų produkto nuo 2,71 iki 3,11 euro už 1 proc. faktinės tūrinės alkoholio koncentracijos. Litras 6 proc. stiprumo alaus turėtų pabrangti 2,4 euro cento vien dėl akcizo. Nuo padidėjusios kainos skaičiuojamas ir didesnis PVM, kuris šiuo metu Lietuvoje siekia 21 proc..

Nuo vasario 1 d., įvedus depozitą skardinėms ir PET gėrimų pakuotėms bei iki 10 centų padidėjus depozitui už stiklo tarą, aludariai privalės padengti pakuočių tvarkymo išlaidas, kurios sieks šimtus tūkstančių eurų per metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)