Tešlai:

miltai (3,5 stiklinės)
šiltas vanduo (1,5 stiklinės)
sausos mielės (apie 7 g)
alyvuogių aliejus (1 v.š.)
druska (1 v.š.)

Įdarui:

pomidorų padažas (naudoju su pomidorų gabaliukais)
majonezas
picų prieskoniai (naudoju Santa Maria)
pievagrybiai
saliamis
tarkuotas sūris

Mielių miltelius ištirpinti vandenyje, palikti 5 – 10 minučių. Miltus persijoti, padaryti viduryje duobutę, supilti paruoštas mieles, aliejų bei druską, tešlą gerai suminkyti, suformuoti rutuliuką, įdėti į dubenį, uždengti šluoste bei palikti šiltoje vietoje apie 1,5 val. kad iškiltų. Man visą šitą darbą padaro duonkepė.

Kol tešla kyla, pasiruošti tai ką dėsite ant picos: smulkiai sutarkuoti sūrį, susmulkinti pievagrybius, saliamį. tešlą iškočioti, su stikline išspausti vienodo dydžio apskritimus, dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kiekvieną pagrindą aptepti pomidorų padažo ir majonezo mišiniu, pabarstyti picos prieskoniais, berti smulkintus pievagrybius, saliamį ir šauti į orkaitę 180 laipsnių ir kepti kelias minutes, tuomet ištraukus apibarstyti tarkuotu sūriu ir dar kepti, kol sūris gražiai išsilydys. Tinka ir šaltiems užkandžiams. Skanaus!

Jurgita

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją