Avižinę košę dažnai renkasi svorį kontroliuojantys žmonės. Avižos įtraukiamo ir į vaikų mitybą, skiriamos žmonėms, kurie serga virškinamojo trakto ligomis, kurių nusilpusi imuninė sistema.

Avižinių miltų kaloringumas – 100 g 120 kalorijų (virtų).

Kaip avižiniai miltai padeda mažinti antsvorį? Avižiniai miltai yra specifinės avižų dietos pagrindas. Iš vakaro užpilkite stiklinę avižinių miltų šiltu vandeniu. Gerai išmaišykite ir palikite stovėti iki ryto kambario temperatūroje. Ryte turimą avižinių miltų kiekį padalinkite į 6 dalis ir valgykite kas 2 val.

Bet kokie kiti produktai laikantis šios dietos draudžiami. Šios dietos galima laikytis nuo 3 iki 14 dienų, priklausomai nuo žmogaus ištvermingumo. Į košę negalima dėti saldumynų ar vaisių. Avižinė košė švelniai veikia sudirgusią gleivinę, todėl rekomenduojama esant bet kokiam virškinamojo trakto uždegimui.

Avižinių miltų dieta rekomenduojama sergantiems inkstų ligomis, nes joje nėra gyvulinių baltymų. Įprastai gyvenant tokios dietos laikytis nėra lengva. Košė iš avižinių miltų prėska, žmogaus skonio poreikiai ignoruojami. Kai kuriems nuo šios dietos ima svaigti galva, pasidaro silpna, nes nėra gyvulinės kilmės baltymų, produktas turi mažai kalorijų.

Dietos laikymąsi apsunkina ir tai, kad valgyti reikia griežtai pagal grafiką, tenka visur nešiotis avižinių miltų košę. Jei reikia vienos iškrovos dienos su avižiniais miltais – tai geriausias avižų dietos variantas. Tokia iškrova naudinga, jei valgoma daug saldumynų. Žemas glikemijos indeksas avižinėje košėje padeda neutralizuoti cukrų, tad kitą rytą nebekils noro be saiko smaguriauti.

Nuo drėgmės avižiniai miltai stipriai išbrinksta, todėl puikiai užpildo skrandį ir sumažina apetitą. Jei norite sulieknėti, pakanka suvalgyti išbrinkintų avižinių miltų prie valgį.

Gėrimui iš avižinių miltų reikia užpilti du šaukštus miltų stikline šilto vandens, palikti pastovėti, išmaišyti ir gerti pusvalandį prieš pietus ir vakarienę. Tokiu būdu avižiniai miltai gali tapti lėtai įsisavinamų angliavandenių šaltiniu, o angliavandenių turinčių produktų perpus sumažinkite.

Pavyzdžiui, jei prieš vakarienę išgėrėte avižinių miltų gėrimo, suvalgykite varškės ir žalių daržovių ar žuvies su salotomis, tačiau duonos, košių ir pan. nevalgykite. Pusryčiams galima pasigaminti košę iš avižinių miltų. Jai reikės 0,25 stiklinės miltų ir 0,75 stiklinės vandens (galima lieso pieno), išmaišykite ir virkite apie 10 min. ant nekaitrios viryklės. Į šią košę galite įsipjaustyti vaisių, įsiberti uogų, įsidėti medaus.

Avižiniai miltai – sveikas produktas, tiesa, ir juo nevalia piktnaudžiauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)