Helicobacter pylori yra spiralės formos gramneigiamos bakterijos, kurios žmogaus skrandžio gleivinėje gyvena jau keletą tūkstančių metų. Manoma, kad ja užsikrėtę apie 50 proc. planetos gyventojų.

Helicobacter pylori gali būti perduodama per maistą ar neplautas rankas. Negydoma bakterija gali sukelti skrandžio uždegimą, opų susidarymą skrandyje, dvylikapirštėje žarnoje, kai kuriais atvejais – netgi skrandžio vėžį.

Jei jus kankina pilvo, vidurių pūtimas, rėmuo, viduriavimas, pilvo diskomfortas, jūsų organizme greičiausiai įsiveisė helicobacter pylori ir jums nedelsiant reikia kreiptis į gydytojus.

Senovėje su pilvo pūtimu kovota liaudiškomis priemonėmis. Pirmiausiai reikėtų peržiūrėti jūsų mitybą. Jei tikėti liaudiškais patarimais, labai padeda gausus vitaminų A, C ir E, cinko turinčių maisto produktų vartojimas.

Mūsų protėviai su pilvo pūtimu kovojo ir pasigaminę specialius užpilus. Močiutės patarimų skrynelėje radome specialų žolelių gėrimą, kuris ne tik pagerins skrandžio virškinimą, sumažins pilvo pūtimą. Šį liaudišką užpilą naudoję senoliai tikina, jog per naktį galima netgi numesti svorio.

Užpilui reikės:

1 citrinos
1 agurko
1 valgomojo šaukšto alijošiaus sulčių
saujos kalendros, petražolių
0,5 stiklinės vandens

Sumaišykite visus ingredientus ir sutrinkite. Vartokite prieš miegą. Šio užpilo teigiamą poveikį pajusdavo jau po pirmojo karto.

Pabrėžiame, kad tai - liaudiški patarimai, neįrodyti mokslinėse laboratorijose. Tik išbandyti protėvių ir perduoti iš lūpų į lūpas ateities kartoms. Todėl paliekame jums teisę patiems spręsti, tikėti jais ar ne. Jei jūs žinote daugiau naudingų liaudiškų patarimų, pasidalinkite su mumis!