Gaminimo laikas: 55 min.
Porcijoje: apie 340 kcal (4 porcijos)














Šaukštas alyvų aliejaus,
svogūnas,
3 dideli poro lapai,
bulvė,
450 ml žuvies sultinio,
700 ml vandens,
lauro lapelis,
300 g lašišos filė,
5 šaukštai grietinėlės,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
petražolių lapelių papuošti.

1. Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Poro lapus taip pat supjaustome smulkiai. Bulvę nuskutame, nuplauname ir supjaustome nedideliais, o lašišą - 1 cm dydžio kubeliais.

2. Puode storu dugnu įkaitiname aliejų ir troškiname svogūną su poro lapais apie 3 minutes.

3. Sudedame bulvės kubelius, įmetame lauro lapelį, supilame sultinį ir vandenį. Pasūdome. Užverdame, sumažiname kaitrą, pridengiame ir verdame apie 25 minutes, kol daržovės bus minkštos. Lauro lapelį išgriebiame.

4. Sriubą atvėsiname. Pusę jos kiekio triname tol, kol tampa tyrės tirštumo.

5. Supilame tyrę į puodą su sriuba ir, nustatę mažą kaitrą, pakaitiname.

6. Lašišą apibarstome pipirais ir sudedame į sriubą. Maišydami verdame 5 minutes. Supilame grietinėlę.

7. Sriubą įpilame į 4 lėkštes ir papuošiame petražolėmis.

Baigiančią virti sriubą galima pagardinti citrinų sultimis.