Gaminimo laikas: 30 min.

















Porcijoje: apie 560 kcal (4 porcijos)

Keturi gabalėliai avių pieno sūrio (po 125 g),
200 g salotų,
200 g vaisių (mangų, ananasų, kivių, persikų ir pan.) mišinio,
šaukštas medaus,
3 šaukštai šviesaus acto su prieskoniais,
šaukštelis garstyčių,
6 šaukštai vynuogių kauliukų aliejaus,
2 šaukšteliai maltų raudonų saldžiųjų pipirų,
3 šaukštai salotų prieskonių,
maltų juodųjų pipirų, druskos.

1. Sūrio gabalėlius sudedame į riebalais pateptą kepimo skardelę, iš visų pusių apibarstome raudonaisiais pipirais ir kepame 15 minučių 200 0 C karštumo orkaitėje.

2. Salotas nuplauname, nuvarviname ir stambiai supjaustome.

3. Vaisius nuplauname, nusausiname, jei reikia, nulupame, pašaliname kauliukus, o minkštimą supjaustome plonais griežinėliais arba kubeliais.

4. Salotas sudedame į keturias lėkštes. Ant jų gražiai uždedame vaisius.

5. Ruošiame padažą. Sumaišome actą, garstyčias, šaukštą medaus, prieskonius, truputį pipirų ir druskos. Plakdami pamažu supilame aliejų. Padažą užpilame ant salotų.

6. Kiekvienos lėkštės viduryje padarome vietos ir įdedame po gabalėlį sūrio.

Avių pieno sūriai mūsų krašte šiais laikais ne tokie populiarūs kaip svetur. Beje, manoma, kad pirmieji sūriai buvo gaminami iš avių ir ožkų pieno, o sūriai iš karvių pieno pradėti gaminti gerokai vėliau.