Ingredientai

Sidnėjaus universiteto mokslininkas Nickas Filleris, tiriantis nutukimą ir kaip su juo kovoti, paskelbė ištyręs, kurie maisto produktai iš tikrųjų padeda atsikratyti nepageidaujamo svorio.

Gaminimo eiga

Mokslininkas peržvelgė jau atliktus mokslinius tyrimus ir atliko bandymus pats su tais maisto produktais, kurie paprastai yra pristatomi kaip padedantys lengvai atsikratyti svorio.

GUARANA (guaranos milteliai)

Mokslininkai nustatė, kad guaranos milteliai turi nemažai kofeino ir gali suteikti energijos. Tačiau lieknėti jie padės tik sumaišyti su kininės efedros milteliais, kurie nuo 2004 metų yra uždrausti, kaip sveikatai pavojinga medžiaga.

ACAI UOGOS

Kaip ir daugelyje kitų uogų, jose yra tikrai daug vitaminų ir antioksidantų, tačiau nėra jokių įrodymų, kad jos padeda veiksmingai sulieknėti.

KAVA

Kava turi daug kofeino, kurio didelės dozės paskatina organozmą naudoti kur kas daugiau energijos net ir ilsintis, todėl sudeginama daugiau kalorijų. Tačiau svoriui efektas būna trumpalaikis, o sveikatai gali stipriai pakenkti. Kofeinas padidina kraujo spaudimą ir apsunkina širdies darbą.

ŽALIOJI ARBATA

Ji ypač populiari dėl tariamų savybių, kurios degina riebalus. Buvo atlikta nemažai tyrimu, kurie rodė, kad žalioji arbata padeda lieknėti, tačiau rezultatai nebuvo tokie reikšmingi, kad būtų naudojami nutukimo gydymui. Vis dėlto, 2009 metais atlikus išsamius tyrimus paaiškėjo, kad lieknėti žalioji arbata išties padeda. Tačiau, pasak mokslinių išvadų, geresnių rezultatų pasieksite, jei gersite arbatą, o ne vartosite žaliosios arbatos ekstraktą ar piliules.

AITRIOJI PAPRIKA

Moksliniai tyrimai įrodė, kad aitrioji paprika, padidina organizmo naudojamos energijos kiekį ir gali sudeginti net kelis kartus daugiau kalorijų net ilsintis. Tačiau taip pat buvo nustatyta, kad vien valgant aitriąja paprika pagardintus patiekalus norimo rezultato nebus. Būtina reguliuoti mitybą ir didinti fizinį krūvį.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai