Pagal pasaulinį reitingą kelialapis Lietuvai skirtas 1000 metrų dviviečių baidarių distancijoje. Kelialapius į Rio dar praėjusių metų pasaulio čempionate lietuviai iškovojo 200 metrų baidarių ir 200 metrų kanojų vienviečių distancijose.

Visose olimpinėse žaidynėse po Nepriklausomybės atkūrimo dalyvavę Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai Brazilijoje turės didžiausią delegaciją – mažiausiai tris įgulas. Gegužės mėnesį olimpinėse atrankos varžybose dėl kelialapio 200 m. distancijoje dar kovos baidarių dvivietė Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas.

„Pagal Tarptautinės baidarių ir kanojų irklavimo federacijos taisykles, olimpinį kelialapį iškovoja ne konkretus sportininkas, o šalis. Realiausiais pretendentais vykti į olimpiadą ir varžytis 1000 metrų distancijoje yra Ričardo Nekriošiaus ir Andrejaus Olijniko irkluojama dvivietė. Pasaulio čempionate jie iškovojo septintą vietą ir liko per žingsnį nuo olimpinio kelialapio. Jų patekimas į pasaulio čempionato finalą ir pasiekti rezultatai ir lėmė, kad kelialapis Lietuvai atiteko pagal reitingą“, – sako Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos prezidentas Aleksandras Alekrinskis.

„Tai svajonės išsipildymas. Dalyvauti olimpiadoje yra kiekvieno sportininko svajonė. Nebeslėgs psichologinė įtampa, nereiks dalyvauti atrankos varžybose ir anksti pavasarį įgauti sportinės formos. Dabar visas dėmesys – pasirengimui olimpinėms žaidynėms. Olimpiadoje tikslas – patekti į aštuntuką, tačiau su Ričardu visada sau keliame aukščiausius tikslus, todėl norisi medalio“, – tvirtina A. Olijnikas.

Panašius tikslus kelia ir R. Nekriošius: „Emocijas žodžiais sunku apibūdinti. Su Andrejumi esame maksimalistai ir sieksim aukščiausių tikslų. Nesakom, kad tapsime olimpiniais čempionais, bet esame pajėgūs pakovoti dėl medalių. Svarbiausia – patekti į finalą, o tada viską lemia mažos detalės ir visi prie starto linijos yra lygūs“.

Artimiausiu metu Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacija oficialiai paskelbs atrankos į olimpiadą taisykles, pagal kurias paaiškės galutinė Lietuvos rinktinės sudėtis.

Ypač atkakli kova dėl vietos olimpiadoje laukiama kanojų vienviečių varžybose, kuriose favoritais laikomi 2012 m. Londono olimpinis vicečempionas Jevgenijus Šuklinas ir 2015 m. Europos žaidynių čempionas Henrikas Žustautas.

Jau rytoj Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo rinktinė išskrenda į Portugaliją, kur tris savaites vyks treniruočių stovykla. Joje dalyvaus net 16 irkluotojų.
Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas (bki.lt nuotr.)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)