Ingredientai
Bulvės
1
kg
Sviestas
5
šaukštai
Česnakai
3
skiltelės
Svogūnai
1
vnt.
Grūdėtosios garstyčios
1
šaukštas
Muskato riešutai
0.5
šaukštelio
Kietasis sūris
6
šaukštai
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Grietinėlė (neriebi)
2
puodeliai
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Vienu šaukštu sviesto ištepkite kepimo indą.
Kitame puode ištirpinkite likusį sviestą ir sudėkite gana smulkiai pjaustytą svogūną. Maišant apkepkite 4-5 minutes.
Įdėkite išspaustą česnaką ir dar kepkite apie 1 minutę.
Sudėkite gastyčias, suberkite prieskonius ir išmaišykite.
Supilkite grietinėlę, suberkite plonai pjaustytas bulves ir išmaišykite.
Virkite apie 5 minutes.
Supilkite bulves su padažu į paruoštą kepimo indą, išlyginkite ir užberkite smulkiai tarkuotu sūriu.
Kepkite orkaitėje apie 30 minučių.
Atsiliepimai