Reikės (26 cm tortinė):

900 ml liesos grietinės (10-12 proc. riebumo);
puse stiklinės cukraus;
žiūpsnelio citrinos rūgštelės;
50 g pieniško šokolado;
4 pakuočių želė;
4 v.š. želatinos.

Pagrindui:

300 g sausainių (pvz: „Gaidelis“);
70 g sviesto;
60 g cukraus .

Eiga:

Pagrindui. Susmulkiname sausainius, beriame cukrų (60 g) ir ištirpintą sviestą, viską gerai išmaišome/išminkome ir beriame į torto skardą gerai prispausdami prie dugno. Kepame įkaitintoje orkaitėje, 190 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių, paliekame atvėsti, neišimant iš skardos.

Iš anksto pasiruošiame želė, ją užpilame ne 500 ml kaip įprasta, o 300 ml vandens. Sustingusia želė supjaustome kubeliais.

Grietinę išplakame su puse stiklinės cukraus, beriame tarkuotą šokoladą,citrinos rūgštelę,želė gabaliukus,viską išmaišome. Atskirame indelyje, nedideliame kiekyje vandens išbrinkiname želatiną, toliau mikrobangų krosnelėje ištirpiname, palaukiame, kol šiek tiek pravės ir dedame į grietinės ir želė masę, viską gerai išmaišome ir supilame ant sausainių pagrindo.

Šaldytuve laikome apie 5 valandas. Papuošimui viršų apibarstome tarkuotu šokoladu, arba užpilame želė sluoksniu, papildomai reikės dar vieno pakelio. Šaldytuve laikome apie 5 valandas.