Paraitojau rankoves ir kibau į darbus, o šis patiekalas išties labai lengvai ir greitai pagaminamas. Manau, lėkštėse puikuosis dar ne kartą. Originaliame recepte šis patiekalas pavadintas kopūstų paplotėliais, bet man vis tiek nesiverčia juos taip pavadinti, man – blyneliai ir taškas.

~20 blynelių reikės:

700 g baltagūžio kopūsto;
1 kiaušinio;
1 svogūno;
3-4 v.š. miltų;
prieskonių (druska, pipiras, persiladas…)

Eiga:

Kopūstą perpjauname į 4 dalis, išpjauname kotą. Į verdantį pasūdytą vandenį dedame kopūstą, išverdame. Išvirus kopūstą paliekame pravėsti. Atvėsusį kopūstą smulkiai supjaustome, svogūną blenderiuojame iki drožlių ir viską gerai išmaišome,įmušame kiaušinį, beriame prieskonius, miltus, išmaišome.

Kepame aliejuje, įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai paskrus. Iškepusius nusausiname popieriniu rankšluosčiu, skanaus! Valgiau su grietinės padažu. Grietinė, česnakas, sriubų ir padažų prieskoniai, krapai.