38 metų bendrosios praktikos gydytojas teisme buvo palygintas su austru Josefu Fritzlu, kuris kalino savo paties dukterį 24 metus rūsyje, nuolat ją prievartaudamas.

Per pirmą pasimatymą su nukentėjusiąja moters bute Stokholme, porai susipažinus internete, gydytojas apsimetė amerikiečiu.

Po dviejų dienų jis sugrįžo į moters butą su šampanu, braškėmis ir vaisių sultimis, į kurias buvo įmaišyta migdomųjų vaistų. Moteriai praradus sąmonę, gydytojas įsodino ją į neįgaliojo vežimėlį, atvežė į savo automobilį su padirbtais valstybiniais numeriais ir išsivežė į savo namus šalia pietinio Kristianstado miesto, už 550 kilometrų nuo Stokholmo. Kaimynai jį pažinojo kaip gerą gydytoją.

Tada moteris buvo uždaryta, pasak prokurorų, „antžeminiame bunkeryje“, kurį vyras buvo pastatęs savo kieme ir kuris iš lauko priminė sodo reikmenų sandėliuką.

Tačiau statinys turėjo gerą garso izoliaciją, jame buvo tualetas ir lova, dvejos storos durys su elektroniniais užraktais.

„Gydytojas ilgai ir kruopščiai planavo savo nusikaltimą. Be to, jis sukėlė savo aukai rimtą pavojų, apsvaigindamas ją ir laikydamas labai nepatogiomis sąlygomis izoliuotame bunkeryje“, – pareiškė teismas.

Vyrui taip pat buvo pateikti kaltinimai dėl moters prievartavimo, tačiau dėl įrodymų trūkumo jie buvo atmesti.

Moteris gydytojo nelaisvėje išbuvo šešias dienas. Sugrįžęs į Stokholmą gydytojas sužinojo, kad jo aukos ieško policija. Tada jis nusprendė savo auką atvežti į policijos nuovadą Stokholmo centre ir visus nuraminti, kad jai viskas gerai. Tačiau pareigūnams kilo įtarimų ir vyras buvo suimtas.