Kaip teigiama klubo pranešime žiniasklaidai, treniruotės ir čempionatas vyks net penkiose lenktynių trasose: Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir pirmąkart Lenkijoje bei Slovakijoje.

„Renginių bus daug, programos įdomios, nemažai keliausime – taigi motociklininkams reiktų jau suskubti susiplanuoti ilgesnius savaitgalius ir atostogas, bus verta. Taip pat ir žiūrovams, mat „Nemuno žiede“ planuojame dar daugiau atrakcijų“, – žada „Coffee Racers“ prezidentas Adomas Dautartas.

„Vrooam Track Attack” sezono atidarymo renginys ir pirmasis čempionato etapas vyks balandžio 30 d. „Nemuno žiede“ Kačerginėje. Gegužės 30-31 d. „Coffee Racers“ motociklininkai persikels į tolimiausią – „Slovakia Ring“ – trasą. Tuomet birželio 18 d. motociklininkų karavanas trauks pas kaimynus latvius – į Bikernieki trasą Latvijoje, į ją bus galima grįžti ir rugpjūčio 13 dieną.

Poznanės trasa Lenkijoje dalyviai galės mėgautis liepos 4-5 dienomis. Dar du renginiai – liepos 16 ir rugsėjo 3 dienomis – grįš į „Nemuno žiedą“.

Estijos „Auto24 Ring“ trasoje Piarnu mieste motociklininkai padangas svilins liepos 31 ir rugsėjo 17 d. – šis renginys bus paskutinysis, finalizuojantis „Vrooam Oil Trophy 2016“ čempionatą.

Poznanės trasa „Tor Poznan“ yra 780 km nuo Vilniaus. Ji yra aukšto lygio, atitinka visus tarptautinius sertifikatus – pasak A. Dautarto, visų motociklininkų svajonė.

„4083 m ilgio trasa yra labai lygi, įdomi ir reikalaujanti techniškumo – važiuodamas ja pasijunti lyg lėktum „Moto GP“ varžybose. Siūlau visiems bent kartą ją išbandyti“, – pasakoja sporto klubo atstovas ir lenktynininkas.

„Nemuno žiedas“ Kačerginėje – 3350 metrų, tai viena reljefiškiausių trasų regione, pasižyminti greičio ir techniškumo reikalaujančiais posūkiais.

Bikernieki Rygoje – ilgiausia, 3580 m, Baltijos šalyse trasa ir A. Dautarto nuomone, „techniškiausia“. Trasą galima suskirstyti į du sektorius – greitąjį, kuriame posūkiai įveikiami greitai, aukštomis pavaromis, ir lėtąjį, kuris primena kartodromą – trumpi posūkiai neleidžia pailsėti ant motociklo sėdynės.

Estijos „Auto24Ring“ trasa yra už 480 km nuo Lietuvos. Šis 3,2 km žiedas yra moderniausias Baltijos valstybėse. Trasos išdėstymą A. Dautartas apibūdina kaip Bikernieki ir Kačerginės trasų mišinį.

„Joje nėra daug ilgų tiesiųjų, todėl motociklo galingumas neturės didelės įtakos rato įveikimo laikui“, – komentuoja motociklininkas.

„Slovakia Ring“ trasa Slovakijoje yra apie 1200 km nuo Lietuvos. Tai jauniausia visoje Europoje trasa, beveik dvigubai ilgesnė už „Nemuno žiedą“ – ilgis 5922 m. Ji taip pat itin aukšto lygio, turinti puikią infrastruktūrą: nemokamus dušus, patogius boksus, kuriuose yra televizorius, rodantis važiuojančiųjų ratų įveikimo laikus.

„Coffee Racers“ organizuojamose treniruotėse gali dalyvauti visi norintieji, nepriklausomai nuo motociklo tipo ar patirties – svarbu iš anksto registruotis, turėti techniškai tvarkingą motociklą – organizatoriai prieš važiavimus įvertina motociklo techninę būklę, turėti reikiamą motociklinę ekipiruotę ir išklausyti saugumo instruktažą.

Į varžybas dalyviai patenka pagal kvalifikacinius treniruočių laikus. Registracija į treniruotes būtina, nes vienu metu gali važiuoti iki 25 dalyvių.

Paprastai treniruotėse dalyvauja apie 100-120 motociklininkų, kurie būna suskirstomi iki 4-5 grupes. Tiek treniruočių, tiek varžybų metu dalyvius stebi teisėjai, prie trasos budi greitosios pagalbos ekipažas.

Šio sporto klubo rengiamose treniruotėse ir čempionate dažniausiai dalyvauja lietuviai, latviai, lenkai ir estai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)