Vis labiau populiarėjanti užuolaidų alternatyva – roletai – praktiškas pasirinkimas. Jie estetiškai atrodo, yra nesunkiai prižiūrimi ir gali tapti puikiu namų interjero akcentu. Tačiau kaip išsirinkti Jūsų poreikius atitinkančius roletus? Kokios yra šio sezono spalvų ir raštų tendencijos? Pataria „HomeDilemma“ interjero dizainerė Justina Junevičiūtė ir Roletų Centras vadovas Eugenijus Kuperman.

Roletų audinių funkcionalumas

„Langai – labai svarbi namų dalis, tad roletai turi būti ne tik gražūs, bet ir funkcionalūs. Visų pirma, siūlau atsižvelgti į patalpą ir jos funkciją – pagal tai rinktis roletų audinį. Pavyzdžiui, virtuvėje geriausia rinktis bambukinius audinius, vonioje labiausiai tiks šviesai pralaidus audinys. Kambariams šiuo metu bene populiariausi yra šviesą atspindintys ir išsklaidantys audiniai“, - pasakoja E. Kuperman.

J. Junevičiūtė pataria šiuos audinius rinktis darbo kambaryje. „Čia gana opi problema yra televizoriaus bei kompiuterio ekranų atsispindėjimas, tai ne tik trukdo darbui, bet ir kenkia regėjimui. Tuo tarpu šviesą išsklaidančių audinių dėka ekranams netenka tiek tiesioginių saulės spindulių“. Šviesą atspindinčių audinių išorinė (lauko pusėje esanti) dalis yra padengta specialiu blizgiu, metalizuotu paviršiumi. Taip ne tik atspindima dalis šviesos, bet ir sumažinama kaitra kambaryje – tai ypač aktualu vasarą.

„Rinkdamiesi roletus pietų pusėje išsidėsčiusiems langams atsižvelkite ir į audinio sudėtį – jo polinkį blukti“, - pataria E. Kuperman.

Spalvų bei raštų tendencijos

Specialistų teigimu, šį sezoną vyrauja pastelinės spalvos ir pernelyg neiššaukiantys raštai. „Įvairūs perliniai, persikiniai atspalviai, taip pat melsvi, levandų, rausvi atspalviai. Norintiems daugiau spalvų, specialistai rekomenduoja rinktis audinius ryškesniais akcentais. Šį sezoną vyrauja augaliniai motyvai, ypač medžių lapų ir gėlių. Taip pat populiarumo nepraranda geometriniai raštai – jie gana universalūs, gali net vizualiai praplėsti erdvę“.

Ieškantiems originalių, individualių sprendimų, E. Kuperman rekomenduoja rinktis fotoroletus — tai suteikia galimybę langus dekoruoti Jūsų pačių pasirinkta nuotrauka ar raštu.

Interjero dizainerė ragina nepamiršti, jog roletai nėra keičiami kiekvieną sezoną, tad jų spalvas ir ornamentus svarbiausia derinti prie esamo namų interjero. „Neapsiriksite pasirinkę neutralių tonų, pastelinių spalvų, abstrakčių ornamentų audinius“,- sako J. Junevičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)