Internete sparčiai plintanti japonų automobilių gamintojų sukurta socialinė kampanija buvo pavadinta „Knock Knock Cats!“. „Nissan“ siūlo prieš užkuriant variklį kelis kartus pabelsti į variklio antvožą, nes tai gali išgelbėti gyvūnui gyvybę.

Kaip rašo motor.ru, panaši istorija neseniai nutiko Rusijoje. 2014 metais Toljačio miesto gelbėtojai kreipėsi į bendrovės „AutoVAZ“ vadovybę, prašydami pakeisti automobilio „Lada Kalina“ konstrukciją. Šio automobilio variklio skyrius suprojektuotas taip, kad katės gali lengvai įlysti po gaubtu sušilti.

Gelbėtojai pabrėžė, kad būtent „Lada Kalina“ automobilių savininkai variklio skyriuje rasdavo gyvūnus, kuriuos sužeisdavo paskirstymo diržas. Vis dėlto „AutoVAZ“ automobilių gamyklos atstovai pareiškė, kad „Lada Kalina“ dizainas nebus keičiamas, nes tai „per brangu ir nenaudinga“.

Jie patarė vairuotojams patiems prisitaisyti elastines uždangas, kad katės negalėtų patekti po variklio gaubtu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)