Savaitės rungtynės. Ilgai lauktas A diviziono lyderių mačas tarp Akmenės SCKK-„Akmenės cemento“ ir Tauragės krepšinio klubo didelės intrigos neatnešė. Savo aikštėje žaidę akmeniškiai visas rungtynes pirmavo ir, nors varžovai vis alsavo į nugaras, bet pasivyti nepajėgė. Mačas, kurį tiesiogiai transliavo DelfiTV, baigėsi rezultatu 87:74.

Kas žino, kaip viskas būtų pasibaigę, jei ne dvi skaudžios Tauragės ekipos traumos: pirmajame ketvirtyje aikštę turėjo palikti pagrindinis įžaidėjas Vytautas Padgureckas, kuriam įtariamas achilo sausgyslės įtrūkimas, o antro kėlinuko pradžioje čiurną pasitempė ir tęsti rungtynių nebegalėjo aukštaūgis Justas Petkevičius.

Netikėtumas. Tikrą staigmeną B divizione pateikė Kauno „Perkūnas-Vytrita“. Savo aikštėje kauniečiai įveikė A grupės lyderius iš Pabradės „Žeimenos“. Šiai ekipai dažnai klijuojama turnyro favoritų etiketė ir vieta finale, tačiau jaunieji „Perkūno“ mokyklos auklėtiniai įrodė, kad kautis gali su bet kuo. Nervingose rungtynėse prireikė pratęsimo, kurį lėmė paskutinis taiklus Jurgio Čėsnos dvitaškis, likus 18 sekundžių iki ketvirto ketvirčio pabaigos. Pabradės atstovai dar turėjo galimybė išplėšti pergalę, bet Žygimanto Kosarevo tritaškis skriejo pro šalį – 93:93.

Nervų karas tęsėsi ir papildomo laiko metu. Iki pat paskutinės minutės ekipos laikėsi greta. Vėliau užfiksuota nesportinė „Žeimenos“ atstovo Luko Motiejūno pražanga leido šeimininkams atsiplėšti per 4 taškus (109:105). Atsakomosios atakos svečiams surengti nepavyko, o prie baudų linijos nusiųstas Martynas Gailiūnas užtvirtino „Perkūno“ pergalę 111:105.

Netikėtumas 2. Ilgą laiką traumų ir ligų kamuota Ignalinos „Ignalina“ vėl galėjo pasidžiaugti iškovota pergale. Po 6 iš eilės patirtų pralaimėjimų Ignalinos krepšininkai pademonstravo, kad dar nesirengia kapituliuoti ir parklupdė ne bet ką, o Alytaus SRC-„Dzūkiją“, kovojančią dėl trečios B diviziono A grupės vietos. Šių ekipų susitikimas baigėsi rezultatu 86:81. Pergalė Ignalinai svarbi tik psichologiškai, nes iš 8 grupės vietos ji jau nepakils. Antrame varžybų etape ignaliniškiai dėl vietos aštuntfinalyje kovos su Kėdainių SC-„Ateities“ arba Šiaulių „Policijos“ ekipomis.

Muštynės. Karštos ir intriguojančios buvo Biržų „Biržų“ ir Kauno KTU rungtynės. Vieni iš A diviziono lyderių, kovojantys dėl geresnės vietos pirmajame ketvertuke, gavo skaudžią pamoką nuo 9-oje pozicijoje esančių biržiečių – 87:80. Mačas išsiskyrė ir tuo, kad jo metu iš aikštės išvaryti buvo du žaidėjai, kurie vos nesusimušė tarpusavyje. Biržų atstovą Justiną Gečą ir KTU žaidėją Deividą Pogužinską nuo rimtesnių pasekmių išgelbėjo komandos draugai, neleidę įsiplieksti muštynėms.

3 pergalės. Savaitgalį net trejas rungtynes žaidusiems Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto studentams įdėtos pastangos atsipirko su kaupu. Vieni iš reguliariojo sezono lyderių šventė visas tris pergales ir toliau kovos dėl antros vietos galutinėje pirmo etapo įskaitoje. Klaipėdiečiai savaitgalį palaužė Kauno „Sabonio krepšinio centrą“ 88:75, Panevėžio „Aukštaitiją“ 84:63 ir Kauno „Atletą-LSU“ 81:61. Uostamiesčio komandai liko dar vienas toks pat įtemptas savaitgalis, po kurio ir paaiškės, kurioje pozicijoje – antroje ar trečioje – ji keliaus į ketvirtfinalį.

Finišavo. Pirmasis RKL varžybų etapas – reguliarusis sezonas – pasiekė savo finišo tiesiąją. Liko paskutinis savaitgalis, po kurio paaiškės galutinė A ir B diviziono komandų rikiuotė. Savaite anksčiau pirmą turnyro dalį A divizione baigė Biržų „Biržai“ (9 vieta), Kretingos „Kretinga“ (10 vieta), Kauno „Atletas-LSU“ (11 vieta) ir Panevėžio „Aukštaitija“ (14 vieta). Panevėžiečiams sezonas jau baigtas, kadangi jie nepateko į pirmą 12-tuką. Tuo tarpų „Biržai“, „Kretinga“ ir „Atletas“ gali ramiai laukti būsimų antro etapo varžovų. Antrasis varžybų etapas prasidės kovo 3 dieną. B divizione reguliarųjį sezoną baigė tik Kėdainių SC-„Ateitis“, kuri turi laukti Šiaulių „Policijos“ paskutinių rungtynių, kad sužinotų, 9-oje ar 10-oje vietoje bus.

Nugalėtojai. A divizione reguliariojo sezono nugalėtojais tapo Akmenės SCKK-„Akmenės cemento“ krepšininkai. Jiems liko dar vienerios rungtynės, tačiau iš pirmos pozicijos nebepajudins net ir pralaimėjimas. Kol kas akmeniškiai turi 26 pergales ir 3 pralaimėjimus. B diviziono A grupės laimėtoja tapo Pabradės „Žeimena“. Pastarajai taip pat liko vienerios rungtynės, bet jau dabar pasiektas 15 pergalių ir 2 nesėkmių rezultatas garantuoja aukščiausią poziciją prieš atkrintamąsias varžybas.

Antroje vietoje liko Ukmergės „Olimpas“ su 13 pergalių ir 4 pralaimėjimais. Ukmergiškiams taip pat dar liko vienas mačas. B diviziono B grupėje pirmą vietą iškovojo Radviliškio ŠSPC – 16 pergalių, 1 pralaimėjimas ir 1 nesužaistos rungtynės. Antrą vietą užsitikrino Plungės „Olimpas“, trečią – Pakruojo „Pakruojis-Lygumų ŽŪB“, ketvirtą – Kelmės „Kelmė“.

Trigubas dublis. Reto grožio trigubą dublį savaitgalį pasiekė Ukmergės „Olimpo“ gynėjas Ignas Ryla. Rungtynėse su Jonavos „Jonava“ 201 cm ūgio žaidėjas pelnė 18 taškų, atkovojo 16 kamuolių ir atliko 16 rezultatyvių perdavimų. Iš viso I. Ryla surinko 43 naudingumo balus.

Geriausieji. Minėti I. Rylos rodikliai buvo geriausi atkovotų kamuolių ir rezultatyvių perdavimų kategorijose. Tiesa, 16 kamuolių dar atkovojo ir Kauno „Atleto-LSU“ atstovas Andrius Globys, kuris savo rezultatą pasiekė mače su „Akmenės cementu“. Daugiausiai taškų per vienerias rungtynes pelnė Pabradės „Žeimenos“ vidurio puolėjas Ignas Juškevičius. Susitikime su „Perkūnu-Vytrita“ jis įmetė 36 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją