Organizatoriai pasirūpino, kad renginio lankytojai galėtų nemokamai paragauti įvairiai paruoštų kavų iš viso pasaulio. Kavos kultūros dienose ekspertai dalinis patarimais ir skonio atradimais. Visą savaitgalį bus galima gėrėtis, kaip meistriškai pateikiama kava Baristų čempionate, talentais Piešimo pieno puta čempionate ir sužinoti, kokios savybės būtinos laimėti Kavos ragavimo čempionatą.

Lietuvos baristų pasirodymus čempionatuose vertins kompetentinga komisija, sudaryta net iš 13-os profesionalų, atvykstančių iš tokių kavos tradicijomis garsėjančių šalių, kaip Brazilija, Italija, Graikija ir kitų. Laimėtojai važiuos atstovauti Lietuvai pasauliniuose čempionatuose, kurie vyks Šanchajuje ir Dubline.

„Labai didelis laimėjimas, kad per šiuos metus kavos kultūra Lietuvoje pasiekė pasaulinį lygį, galime didžiuotis ne tik kokybiška ir šviežia lietuviška kava, šiuolaikiškomis kavinėmis, profesionaliais baristomis, didele pasirinkimo įvairove pagal skonį ir pomėgius, - sakė Lietuvos ypatingos kavos asociacijos prezidentas Darius Vėželis. - Džiaugiuosi, kad mūsų pavyzdžio įkvėpti šiemet pirmąjį Kavos ruošimo čempionatą surengė kaimynai latviai ir baltarusiai.“

Jau tampa gražia tradicija, kad Kavos kultūros dienų balsu ir veidu tampa menininkė, laidų ir renginių vedėja Nomeda Marčėnaitė. Visi žinome, kaip svarbu tinkamas puodelis kavai, tad kartu su Nomeda šiemet bus galima tokį sau nusipiešti. Renginio lankytojus taip pat pradžiugins labai linksmas ir skanus Kavos desertų konkursas.

Kavos kultūros dienos šiemet vyks vasario 26-28 d. prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“. Degustacijos, latte art, baristų, kavos ragavimo čempionatai, daug kokybiškos kavos ir įspūdžių visiems metams. Susitikime!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)