Ingredientai

Jei ant maisto produktų pakuotės galiojimo data seniai praėjusi, neskubėkite išmesti. Pasikliaukite uosle ir akimis. Kai kuriuos maisto produktus galima saugiai valgyti, net pasibaigus galiojimui.

Gaminimo eiga

Pienas: Pasterizuotas pienas išsilaikys 50 procentų ilgiau, jei laikysite jį žemesnėje temperatūroje. Pamėginkite laikyti pieną šaldytuvo gale, o ne jo duryse. Jei jūsų pienas prarūgo, panaudokite jį blynų tešlai.

Kiaušiniai: Kiaušinius galima naudoti iki trijų – penkių savaičių. Tačiau juos reikia laikyti žemesnėje nei 5C temperatūroje, nes tai užkerta kelią galimam salmonelių bakterijų augimui.

Saldinti produktai: Bet kurį produktą, kuriame yra daug cukraus, pavyzdžiui, uogienę ar medų, yra saugu vartoti.

Rauginti kopūstai: Saugūs, nes tai yra produktai, kurie užkonservuoti juos sūdant ir raugiant.

Traškučiai: Nors ir suminkštėję, traškučiai yra gerai apdoroti ir juose gausu druskos, todėl juos vartoti saugu.

Sausainiai: Kaip ir traškučiai, sausainiai yra gerai apdoroti, todėl juos galima vartoti net ir praėjus nemažai laiko nuo jų galiojimo termino pasibaigimo. Jei jie suminkštėjo ar sudrėko, tiesiog įdėkite juos į orkaitę, kad jie ir vėl būtų traškūs.

Sausi makaronai: Kol sausi produktai, pavyzdžiui, nevirti makaronai, yra laikomi hermetiškuose induose, juos galite laikyti neribotą laiką.

Duona: Laikykite ją šaldytuve ir galėsite ją vartoti itin ilgai. Tačiau būtinai išpjaukite apipelijusias vietas, jei tokių pastebėsite.

Konservai: Konservuotų produktų galiojimo laiką prailginsite, jei laikysite juos vėsioje ir tamsioje vietoje.

Supakuotos salotos: Kol salotų lapai nesupelijo (nuvytę ir supeliję lapai yra skirtingi dalykai), tiesiog atgaivinkite jas lediniame vandenyje.

Šokoladas: Šokoladas gali gulėti ilgai. Jei jis nėra sandariai įpakuotas, ant jo atsiranda baltas sluoksnis, nes riebalai tirpsta ir kyla į paviršių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai