Gynėjas buvo išrinktas komandos draugų balsų dauguma, o jo padėjėjais paskirti Mantas Kuklys ir Linas Pilibaitis. E. Vaitkūnui gerų žodžių negailėjo lemiamą verdiktą paskelbęs vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas.

„Galime drąsiai teigti, kad Egidijus yra pilnai subrendęs futbolininkas, o tai tik patvirtina jūsų sprendimas. Jūs parodėte, kad labiausiai juo pasitikite, kad norite jį matyti kaip savo lyderį. Nuo šiol jam teks garbė ne tik atstovauti Lietuvos čempionų klubui, bet ir jums visiems“, – sveikindamas naująjį kapitoną sakė strategas.

Savo džiaugsmo neslėpė ir E. Vaitkūnas, kuris pripažino, kad šis paskyrimas jį dar labiau įpareigos būti komandos lyderiu.

„Nesitikėjau, kad būsiu išrinktas, todėl noriu padėkoti kiekvienam komandos nariui, kad taip manimi pasitikėjo. Tai yra didelė garbė ir atsakomybė.

Aš ir be raiščio galėjau kitiems padėti ir patarti, tačiau dabar esu dar labiau įpareigotas. „Žalgiris“ yra mano namai, nes šiame klube augau kaip žaidėjas. Ši komanda yra mano gyvenimas“, – sakė naujasis žalgiriečių kapitonas.