Pirmame kėlinyje aktyviau žaidė aikštės šeimininkai, kurie ne tik sėkmingai stabdė beveik visas žalgiriečių atakas, bet ir nuolat juos spaudė prie savų vartų ir grasino dažnais bandymais nuginkluoti Armantą Vitkauską.

Neretai žalgiriečių baudos aikštelėje apsilankantys „Floros“ futbolininkai dažniau smūgiavo pro šalį, nei iš tikrųjų kėlė pavojų Lietuvos čempionų vartams, o gynyboje dažnai jų atakas stabdė tiek Donovanas Slijngardas, tiek ne vieną pavojingą situaciją likvidavęs Linas Klimavičius, tiek užtikrintai žaidęs Mamadou Mbodji.

Visgi, varžovų spaudimui pasipriešinti ilgai nepavyko. 35-ąją žaidimo minutę tiesiog sušaudymui paliktas A. Vitkauskas buvo priverstas traukti kamuolį iš savo vartų tinklo, mat komandos draugo smūgį pataisęs Maksimas Gussevas išvedė savo ekipą į priekį – 1:0.

Po tokio šalto dušo pabudę žalgiriečiai pradėjo vis dažniau žvelgti ne į savo, bet varžovų vartus ir kėlinio pabaigoje surengė kelias pavojingas atakas, kurių metu pasižymėti galėjo Mantas Kuklys ir Vytautas Lukša, bet jų smūgiuoti kamuoliai skriejo šalia vartų.

Likus vos minutei iki pirmojo kėlinio pabaigos neseniai vos nepasižymėjęs V. Lukša atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę įsiveržusiam Bahrudinui Atajičiui, kuris, likęs vienas prieš estų vartininką, neklydo ir tiksliu smūgiu išlygino rungtynių rezultatą – 1:1.

Antroji rungtynių dalis skyrėsi kaip diena ir naktis. Tvirčiau pasijutę žalgiriečiai nebeleido aikštės šeimininkams nei kontroliuoti kamuolį, nei atakuoti. Reti jų bandymai prasiveržti dar rečiau baigdavosi smūgiais, o dažniausiai jie skriedavo toli nuo vartų.

Antrojo kėlinio pradžioje visų rungtynių metu itin gyvybingai atrodęs jaunasis saugas Justas Lasickas vis atsidurdavo atakų smaigalyje, tačiau jo bandymus smūgiuoti dažniausiai nutraukdavo varžovų pražangos.

57-ąją žaidimo minutę galimybę persverti rezultatą turėjo L. Klimavičius, kuris kampinio metu galingai smūgiavo galva, tačiau kamuolys praskriejo visai šalia virpsto. Vos po kelių minučių tas pats L. Klimavičius jau kitoje aikštės pusėje užtikrintai stabdė besivystančią varžovų ataką.

Antrajame kėlinyje žalgiriečiai atliko nemažai keitimo, o įdomiausias jų – peržiūroje dalyvaujantis brazilas Eltonas. Saugui pavyko sėkmingai įsilieti į vis gerėjantį žalgiriečių žaidimą ir legionierius puikiai padėjo komandos draugams ne tik prie savų vartų, bet ir atakuojant varžovus, o Lietuvos čempionai vis tvirčiau jautėsi aikštės viduryje.

Varžovų vartų apsiaustis aukščiausią tašką pasiekė 74-ąją rungtynių minutę, kuomet dar antrojo kėlinio pradžioje po keitimo pasirodęs Marinas Matošas sustabdė nepatogiai atliktą perdavimą ir fantastišku smūgiu nuginklavo varžovų vartininką, taip padėdamas savo komandai išsiveržti į priekį.

Žalgiriečiai ir toliau neatleido vadelių, vis dažniau rengdami vieną ataką po kitos bei neleisdami varžovams rimčiau pagalvoti apie puolimą. Progas pasižymėti susikūrė tiek Jorge Chula, tiek Mantas Kuklys, tačiau nė vieno iš jų smūgiai nekirto vartų linijos, o pirmosios draugiškos rungtynės Taline baigėsi „Žalgirio“ pergale rezultatu 2:1.

Rungtynės:

Talino „Flora“ 1 – 2 Vilniaus „Žalgiris“
35' [1 – 0] Maksimas Gussevas
44' [1 – 1] Bahrudinas Atajičius
74' [1 – 2] Marinas Matošas

Vilniaus „Žalgirio“ sudėtis: Armantas Vitkauskas, Donovanas Slijngardas, Linas Klimavičius, Mamadou Mbodji (69; Marius Žaliūkas), Egidijus Vaitkūnas, Linas Pilibaitis (69' Eltonas), Justas Lasickas (77' Simonas Stankevičius), Mantas Kuklys, Tautvydas Eliošius (46' Marinas Matošas), Vytautas Lukša (61' Jorge‘as Chula), Bahrudinas Atajičius (61' Elivelto).

„Trakai“ sutriuškino latvius

Rygos „Skonto“ manieže paskutiniąsias priešsezonines rungtynes žaidę „Trakų“ futbolininkai 5:0 sutriuškino „Ventspils“ ekipą, kuri buvo ne pagrindinės sudėties. Du įvarčius nugalėtojams pelnė Davidas Aršakianas, po kartą tiksliai varžovų vartus atakavo Jurijus Mamajevas, Nerijus Valskis ir Artiomas Gurenka.

Lyginant su paskutinėmis rungtynėmis prieš Kauno „Stumbrą“ riterių vyriausiasis treneris Valdas Urbonas atliko nedidelę rokiruotę – vietoj Jurijaus Mamajevo starto sudėtyje pasirodė Donatas Šėgžda.

„Nemanau, kad lyginant su „Stumbro“ rungtynėmis mes labai pasikeitėme, tiesiog šiandien atakose darėme mažiau klaidų. Be to, susidarė įspūdis, kad „Ventspils“ jaunimas buvo silpnesnis varžovas nei „Stumbras“, – apie rungtynes kalbėjo komandos kapitonas Deividas Česnauskis.

Nuo pat susitikimo pradžios situaciją aikštėje kontroliavę riteriai per pirmąjį kėlinį pelnė du įvarčius. Po pertraukos pasirodę J.Mamajevas ir po traumos visiškai pasveikęs N.Valskis žaidimą dar labiau pagyvino, o „Ventspils“ futbolininkai kamuolį iš vartų tinklo traukė dar dažniau.

Rungtynės Rygoje buvo pirmos per visą pasirengimo laikotarpį, kai „Trakai“ įmušė daugiau nei vieną įvartį. Paskutinysis pasirodymas ypač teigiamai nuteikia prieš Supertaurės rungtynes, kurias riteriai po devynių dienų žais su Vilniaus „Žalgiriu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)