Ingredientai
Baklažanai
6
vnt.
Svogūnai
2
vnt.
Vištiena
600
g
Pomidorai
4
vnt.
Fermentinis sūris
100
g
Česnakai
1
skiltelė
Druska
1
šaukštelis
Pipirai
žiupsnelis
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
1. Baklažanus perpjaukite išilgai per pusę ir 15 minučių kepkite orkaitėje pjūviu į apačią (įkaitintoje iki 180 laipsnių).
2. Kol baklažanai kepa, smulkiai supjaustykite vištieną ir svogūną.
3. Į įkaitintą sviestą keptuvėje suberkite vištieną. Pagardinkite pipirais ir druska. Maišant kepkite apie 7 minutes.
4. Suberkite svogūnus ir kepkite, kol pradės gražiai ruduoti, o vištiena apskrus.
5. Išimtus iš orkaitės baklažanus šaukšteliu išskobkite.
6. Minkštimą sudėkite į vištieną, išspauskite česnaką, suberkite gana smulkiai pjaustytus pomidorus ir gerai išmaišykite.
7. Baklažanų puseles įdarykite su kaupu, sudėkite į skardą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite apie 20 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!
Atsiliepimai