Šiaulietės sausio pradžioje po daugelio metų pertraukos pirmą kartą sužaidė lygiosiomis (4:4 su Vilniaus „Žuvėdra-Tauru-Archyvų sistemomis“).

Trečiame ture Panevėžyje ir vėl buvo užfiksuota staigmena. Šį kartą „Gintros-Strektės-Universiteto“ merginos sužaidė lygiosiomis su Vilniaus „HFTC-Tauro“ ekipa - 2:2 (1:0).

Šiaulietės per šias rungtynes 2 kartus pirmavo po Ramūnės Petrauskaitės (10 min.) ir Jūratės Juodytės (30 min. po mažojo kampinio) įvarčių, bet vilnietės abu kartus rezultatą išlygino. 23 min. po mažojo kampinio tai padarė Kristina Poškutė, o 37 min. - Dovilė Juraitė.

Labai atkakliai vyko ir sostinės derbis tarp „HFTC-Tauro“ ir „Žuvėdros-Tauro-Archyvų sistemų“. Pirmame kėlinyje jau „HFTC-Tauras“ dukart pirmavo (1 ir 5 min. pasižymėjo K. Poškutė), bet varžovės abu kartus atsakė savo taikliais smūgiais (2 min. - Aistė Garbatavičiūtė, 13 min. - Ugnė Aučynaitė). Tik per rungtynių paskutines 5 minutes K. Poškutė pasižymėjo dar dukart, Kotryna Čaikauskaitė - kartą ir „HFTC-Tauras“ šventė pergalę rezultatu 5:2 (2:2).

Kiti 3 ir 4 turų rezultatai: „Kelmė“ - Šiaulių SM „Klevas-Joma“ 1:5 (1:2), Šiaulių SM „Klevas-Joma“ - Vilniaus „Žuvėdra-Tauras-Archyvų sistemos“ 1:6 (0:2), Šiaulių „Gintra-Strektė-Universitetas“ - „Kelmė“ 11:1 (9:0).

Pasibaigus pirmo rato kovoms (čempionatas vyksta II ratų sistema) turnyro lentelės viršuje įsitvirtino „HFTC-Tauras“ (10 taškų), o „Gintra-Strektė-Universitetas“ (8 taškai) turi tenkintis antra vieta. „Žuvėdra-Tauras-Archyvų sistemos“ turi 7 taškus, Šiaulių SM „Klevas-Joma“ - 3, „Kelmė“ - 0.

Lietuvos čempionato 5 ir 6 turų mačai bus žaidžiami kovo 12 dieną Vilniuje.

Lietuvos čempionato kovos „Gintros-Strektės-Universiteto“ komandai buvo generalinė repeticija prieš Europos klubų čempionių taurės elito grupės turnyrą, kuris vasario 19-21 dienomis vyks Baltarusijos sostinėje Minske. Turnyro B grupėje šiaulietės susitiks su Madrido „Club Campo“ (Ispanija), Sumų „Sumčanka“ (Ukraina) ir Vienos „Arminen“ (Austrija). A grupėje grumsis Diuseldorfo „Dusseldorfer“ (Vokietija), Prahos „Slavia“ (Čekija), Utrechto „Kampong“ (Olandija) ir „Minsk“ (Baltarusija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją