Visi prisiminkime Monikos pergalę „X faktoriuje“. Nejaugi ši mergina nebuvo nusipelniusi laimėti? Ką ji mums padarė, kad iškart po jos laimėjimo atsirado daugybė piktų laiškų, kurių paskirtis – atsukti mus prieš Monika, sukelti mums pyktį ir pavydą? Kodėl? Kodėl mes, žmonės, pykstame ant tų, kam pasisekė? Kodėl patys neiname mėginti laimės tokiuose šou? Kodėl mes savo pavydą viešai skelbiame visiems žmonėms, tikėdamiesi atsako?

Iš kur pas mus tiek pykčio? Kas mums ką blogo padarė, kad mes turėtume taip niekinti kitus? Juk savo gyvenimo autoriai esame tik mes patys. Juk patys pasirenkame kaip gyventi. Visi tik ir skundžiamės, kaip yra sunku gyventi Lietuvoje, bet pala, ką jūs tokio padarėte, kad joje gyventi būtų geriau? Manau, daugelis tylėtų, nes neturėtų, ką atsakyti į šį klausimą.

Žmonės – patys šlykščiausi padarai Žemėje. Nenorintys pamatyti savo kaltės, visą kaltę verčiantys ant kito žmogaus, bet tai juk viską žlugdo! Mes patys mažais žingsneliais einame link gyvenimo pabaigos, to nesuvokdami, o kai suvokiame, mes tampame dar piktesni, dar labiau viskuo nepatenkinti. O atrodo, kad viskas turėtų būti atvirkščiai.

Nejaugi visos pasakos ir yra tik pasakos? Nejaugi tas juokas, kurį turėtume girdėti iš kitų ir juo mėgautis, yra jau senai pamirštas? Nejaugi žmogaus nuoširdi šypsena jau nieko nebereiškia? Nejaugi mes nematome tos gražiosios pasaulio ir gyvenimo pusės? Jei ne, problema yra ne kituose, o ji mumyse, jau įaugusi į kraują. Užteks sakyti: „Esu tik žmogus“. Laikas pradėti būti kažkuo daugiau negu žmogumi, laikas pradėti keistis. Aš jau pradėjau, bet ar jūs prisijungsite?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite atsiųsti savo nuomonę? Pasidalinti mintimis? Kviečiame tai padaryti! Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: