Pirmame kėlinyje „Energija“ žaidė drausmingai ir neužsidirbo nė vienos pražangos, bet tai šeimininkams nepadėjo laimėti kėlinio. Antono Potoročos (4:12 min.) ir Nikitos Drozdovo (15:34) įvarčiai padėjo „Junior“ išsiveržti į priekį. Elektrėniškiai į tai atsakė Dovydo Kulevičiaus (15:21) tiksliu smūgiu. Jam perdavimus atliko Aurelijus Kriščiūnas bei Povilas Verenis. Per visą antrąjį kėlinį nė viena komanda neprasižengė, o rezultatas išliko nepakitęs.

Drausmingas „Energijos“ žaidimas baigėsi trečiajame kėlinyje. Jame prasižengė Ugnius Čižas, Rolandas Aliukonis ir A. Kriščiūnas, tad elektrėniškiams niekaip nesisekė įmušti išlyginamojo įvarčio. Visgi, likus žaisti mažiau nei 3 min. iniciatyvos ėmėsi D. Kulevičius. „Energijos“ puolimo lyderis po P. Verenio ir U. Čižo perdavimų įmušė antrąjį savo įvartį (57:25) ir išplėšė pratęsimą.

Per papildomas 5 rungtynių minutes įvarčiu nebuvo pelnyta, todėl nugalėtojai sprendėsi baudinių serijoje. Ją nesėkmingai pradėjo P. Verenis, o Aleksandras Bunecas jau pirmuoju bandymu pelnė įvartį. Vėliau sekė netikslus Aleksandro Platonenkos bandymas, o U. Čižas neklydo ir išlygino rezultatą. Baudinio nerealizavo ir Dmitrijus Filippovičius, o tikru rungtynių didvyriu tapo D. Kulevičius. Du įvarčius įmušęs puolėjas realizavo ir baudinį, įtvirtindamas šeimininkų pergalę. „Energijos“ vartus visas rungtynes gynė Donatas Žukovas.

Trečiadienį Elektrėnuose šios dvi komandos susitiks dar kartą. Tai bus paskutinės reguliariojo sezono rungtynės.

„Energija“ (53 tšk.) turnyrinėje lentelėje liko 5-ta ir likus vienam turui vis dar gali aplenkti Žlobino „Metallurg“ (55 tšk.), kuri rikiuojasi 4-ta ir bus elektrėniškių varžove ketvirtfinalyje. „Junior“ (45 tšk.) užima 7-tą vietą tarp 10 komandų.