Superfinale sužibėjo Thomas?

Nors Thomas Tumosa po dviejų pasirodymų susilaukęs mažiausiai žiūrovų palaikymo iškrito pirmasis, ne vienas komentatorius minėjo, kad sekmadienį scenoje dainininkas atrodė geriausiai.

„Jeigu reikia būti objektyviu, nepaisant, kas buvo prieš tai, Thomo pasirodymas šiame finale buvo geriausias ir stipriausias. Antroje vietoje – Aleksas. Trečioje – Monika, dėl balso. Bet už ką žmonės balsuoja, ir apskritai, jeigu balsai buvo sąžiningai suskaičiuoti, sunku suprasti. Jeigu toks finalas būtų labiau išprususioje šalyje kaip kad Anglijoje ar Vokietija, Monika būtų neturėjusi šansų laimėti vien dėl balso, koks jis buvo šiame finale.

Kitas dalykas, per daug čia piktų žmonių dėl Alekso. Kas neturi supratimo, tai žiūri pirma į ligą, o tada – į talentą, kurį jis turi. Ir jeigu jau čia yra kam noras kalbėti, kad jis pateko į finalą dėl ligos, klystate. Galėčiau pasakyti, kad jis sugebėjo daugiau parodyti scenoje, negu prieš tai iškritę dalyviai. Kitas dalykas, Monikai jau senai buvo nutiestas pergalės kilimas. Kiekvienoje laidoje – pagyros, nieko nesakau, balsą turi, geras dainų parinkimas ir geras scenos paruošimas“, – savo komentare rašė Romanas Medenik.

Thomo pasirodymą „X faktoriaus“ finale įvertino ir slapyvardžiu „Dar šis tas“ pasivadines komentatorius.

„Man vakarykštis nugalėtojas buvo Thomas, nors iki superfinalo taip tikrai negalvojau. Pirma daina – Monika strapalioja kaip vištelė ir dar ne pagal muziką, Aleksui nuolat po kojomis painiojasi Andžela, o Thomas tikrai buvo lygiavertis Mantui. Antra daina – Monika prasčiau nei visada, Aleksas – kaip visada, o Thomas – geriau nei bet kada...ir iškrito.Tai kam tas superfinalas? Juk ir taip aišku, kad balsavimas už visą projektą, o ne už vakarykštį pasirodymą, juk balsuoti pradėjo dar dainų negirdėję“, – rašė jis.

Kiti komentatoriai taip pat gyrė vaikiną ir sakė besitikintys jį ir vėl išvysti ant scenos.

Aleksas sužavėjo repavimu

Aleksą komentatoriai gyrė už tai, kad profesionaliai nesimokęs muzikos, šauniai atrodė ant scenos, puikiai repavo.

„Visada kritikuodavau Alekso dalyvavimą šiame šou, o vakar nustebino, pagalvojau, vis dėlto kietai jis repuoja ir turi būti už tai įvertintas. Mano nemėgstamas Tomas vakar atrodė tikrai geriausiai iš visų. Monikos pirma daina – kraupi, „brainstormas“ tempė ją kaip galėjo, nes daina visiškai jai netiko, antra daina – vidutiniška. Monika vakar bandė „imti“ publiką grožiu (atrodė tikrai gražiai) ir tuo, kad jai tiesiog buvo numatyta laimėtojos kėdė“ – piktinosi komentatorius „Gaila abiejų vaikinų“.

„Talento prasme talentingesnis visa galva yra Aleksas – vaikinukas iš gatvės atėjęs ir nurovęs stogą su savo repavimu. Balso prasme Monika stipriai lenkia Aleksą (iš vienos pusės šiek tiek nesąžininga, nes Monika mokosi dainavimo profesionaliai, o Aleksas – savamokslis). Čia nebuvo „X faktorius“, čia buvo tiesiog proga išrinkti gerą balsą turintį žmogų į viešumą, kuris nedarytų gėdos ateityje ant scenos. Monika jau tikrai turi gerą balsą, tik dar reikia atrasti ribas, kur jis gražiai skamba, kur ne. O judėjimo scenoje tikrai galima išmokti greičiau nei išmokti dainuoti. Sėkmės visiems trims – Monikai, Aleksui, Tomui!“, – rašė M.V.

Ne vieno komentatoriaus nuomone, antrąją vietą užėmusiam Aleksui taip pat reikėjo skirti prizą.

„Pati sirgau už Aleksą ne todėl, kad man buvo jo gaila, o todėl, kad jis buvo bene nuoširdžiausias projekto dalyvis. Šou yra šou. Man asmeniškai Monika visą laiką nedainavo, o labai kėlė balsą ir, taip sakant, spiegė. Mes, paprasti žmonės, negalėjom nieko padaryti, jeigu jau prieš savaitę buvo nuspręsta, kas laimės. Gal Aleksui pasiseks kur nors kitur. Monikai, Aleksui ir Thomui linkiu visokeriopos sėkmės, kad ir kaip ten buvo surežisuota, ar ne“, – rašė „Asmenybė“.

Monikai siūlo pasirodyti „Eurovizijoje“

Nepaisant įvairių nuomonių ir kritikos, projekto nugalėtoja susilaukė nuoširdžių sveikinimų iš savo gerbėjų ir ne vieno buvo įvardinta kaip geriausio balso šou savininkė.

„Šaunuolė Monika. Be jokių išlygų ir konkursų ją reikia leisti į „Eurovizijos“ konkursą Švedijoje ir ji nuskins nugalėtojos laurus, pašiurpinusi visą Europą. Monika atlikimo manieromis ir išvaizda žiauriai panaši į vokietę Leną Meyer, kuri jau laimėjo „Eurovizijos“ konkursą, tai jai suteiktų papildomų balų. Įsiklausykite į tai“, – rašė Jonas Bosas.

„Kai jau baigėsi tos pradinės perklausos ir prasidėjo tie atmetinėjimai po vieną, buvo aišku – favoritai Monika ir Aleksas. Monika surengė keletą įspūdingų pasirodymų, kuriuose tobulai valdė balsą, net ypač sudėtinguose „gabaluose“. Aleksas ėjo savo vaga, dainuoja jis silpnai, bet jo stichija – repas, tą jis daro SUPER. Vis dėlto, mano favorite pamažu tapo Monika, – rašė skaitytojas, slapyvardžiu „Vilnius“, pasipiktinęs, kad merginos įvaizdį, jo nuomone, gadino ją atvirai palaikiusi Jazzu. – Jai tik koją pakišo ligos, tad paskutiniai du sekmadieniai buvo silpnoki. Bet, kalbant apie ligas, Aleksas visada su savais trūkumais kovojo ir neturėjo problemų. Tad paskutinėje laidoje mano simpatijos išsilygino. Jei vertinant tik šiandien (red.aps. sekmadienį), tai apskritai Thomas padarė, ko geriausia, daugiausiai, bet viso projekto kontekste, finalistai verti ir lygiaverčiai. O šiaip manau, kad Aleksas net ir nelaimėjęs turi didesnes galimybes likti scenoje, nes tokio tvirto repo pas mus trūksta, jį galima atrasti. Dėl Monikos sėkmės džiaugiuosi, bet apmaudu, kad už antrą vietą Aleksas negavo nieko. Šiaip manau, kad Aleksui viskas prieš akis ir šita patirtis jam duos pozityvų postūmį asmeniniame gyvenime.“

Komentatorius „Pasakiau“ pasiūlė po superfinalo nieko nesmerkti ir pasidžiaugti už visus šou dalyvius.

„Sveikinimai nugalėtojai!!! Bravo! Tie, kurie šmeižia kitus, nesupranta, kaip yra sunku dainuoti ir kartu kovoti su liga. Kad ir koks bebuvo šis projektas, atnešė tiek ir teigiamų, tiek ir neigiamų akimirkų, vieniems patinka vieni atlikėjai, kitiems – kiti. Kas už balsą balsuoja (kas, manau, ir yra svarbiausia šiame projekte), kas iš gailesčio, kas iš simpatijos vienam ar kitam atlikėjui. Nebūkim tokie pikti ir nesmerkim tų, kurie išėjo iš savo komforto zonos, sunkiu darbu ir noru laimėti kiekvieną savaitgalį mus stebino puikiais pasirodymais. Niekas nėra apsaugotas nuo ligų ar kitokių nelaimių, geriau pasidžiaukim už juos visus, sugebėjusius kiekvienąkart mus nustebinti!“, – rašė jis.

Norite pasidalyti savo mintimis? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (713)