Dar gruodį automobilių sporto virusu užsikrėtusios damos pradėjo atakuoti klausimais, kada ir koks šįkart bus „širdžių slalomas“.

Pamalonintas tokios sėkmės N40 vyrų autoklubo vadovas Algirdas Kazlauskas pasirūpino net tik tuo, kad renginys įvyktų, bet ir galimybe praturtinti vairuojančių merginų patirtį naujais įgūdžiais.

Tiksliau, išbadyti tokį dalyką, kaip šonaslydžio automobilį. Prisidėti prie nedidelės šventės sutikusios „Laisvalaikio dovanų“ komandos meniu siūloma pasitikrinti savo įgūdžius sėdus prie specialiomis padangomis apauto hečbeko vairo, kuris net važiuodamas sausu asfaltu elgiasi taip, tarsi kelią kaustytų plikledis.

Turint galvoje, kad dažniausiai tokiose situacijose vairuotojai atsiduria netikėtai – galimybė saugiai išbandyti slystantį automobilį ir perprasti kaip galima jį suvaldyti, vadinamojo „easydrift“ pratimo mokomoji svarba yra sunkiai pervertinama.

Klausiamas, kokia bus pagrindinio renginio patiekalo trasos konfigūracija, šią rungtį ruošiantis slalomo guru, „N40-Egzotika“ ralio komandos pilotas Edvinas Bieliauskas kol kas atskleidžia tik tiek, kad veiksmas vyks tamsoje.

Kaip ir pridera tokia proga po kūgeliais degs žvakės. T. y. šimtaprocentinė grantija, kad orientuotis bus gerokai sunkiau nei įprastomis sąlygomis.

Kita vertus, sprendžiant iš preliminaraus užsiregistravusių dalyvių vardų, toks užduoties pasunkinimas vargu ar pakoreguos būsimų nugalėtojų sąrašą. Startuoti „Širdžių slalome“ išreiškė norą ne tik praėjusių metų prizininkės Iveta Slaboševičiūtė, Agnė Vičkačkaitė-Lauciuvienė, Ini Gudavičė, bet ir Gabrielė Aleksynaitė, Indrė Senkutė, Olga Židovlenkova, Ilona Staškutė bei tuzinas kitų merginų, tradiciškai slalome bei žiedinėse lenktynėse atvežančių geresnius rezultatus už daugybę save greitais laikančių vyrukų.

Komandinėje įskaitoje susikaus damos iš vairuojančių moterų asociacijos „Racing Ladies“, portalo „autoledi.lt“ ir N40 klubo vyrų draugės bei žmonos.

Kaip ir praėjusiais metais automobilius romantiškosioms lenktynėms sutiko paskolinti „Nissan Nordic Europe OY“.

Renginio startas penktadienį (vasario 12-osios) vakare 18 val. automobilių stovėjimo aikštelėje greta „Siemens arenos“ (mažoji žemutinė aikštelė).

Renginys tikrai nusimato vaizdingas, tad Šv. Valentino dienos išvakarėse pasigrožėti „Širdžių slalomu“ kviečiamos ne tik damos, bet ir jas lydintys vyrukai.