Čia bus galima paragauti Užgavėnių blynų ir kareiviškos košės, išgerti karštos arbatos. Susirinkusiesiems koncertuos folkloro ansambliai "Nėris", "Vilnija" ir "Vingrė", aikštėje apsilankys persirengėlių ir kieminėtojų eisena iš Vilniaus mokytojų namų.

Kieminėtojai S. Daukanto aikštėje kaulys blynų ir su didele nuolaida pardavinės žiemą. Vėliau, uliodami po Vilniaus senamiestį, ragins miestiečius telkti pajėgas išvarant žiemą ir rinktis vakare Vilniaus mokytojų namų kiemelyje. Čia degs laužai, šėlionėms ir šokiams kvies kapela "Ratilai". Folkloro ansamblis "Vilniaus Dzūkuliai" parodys ypatingai gerą dzūkišką programą.

Užgavėnių organizatoriai sako, kad čia bus galima krėsti visokias išdaigas bei dalyvauti Lašininio ir Kanapinio kovoje, stebėti stilingai pasipuošusios Morės sudeginimo ritualą, išvaryti susikaupusį blogį, nelaimes, o kartu ir įkyrėjusią žiemą. Juk po šių linksmybių ateis kita diena, o su ja ir gavėnia - laikotarpis, kai reikės pasninkauti ir linksmybes teks pamiršti.

"Jeigu kartais, kaip dera per Užgavėnių dieną nebūsite pavalgę 12 kartų, tai tikrai galėsite padaryti mūsų šventėje. "Bebro" blyninė pasiūlys paragauti net 14 rūšių blynų", - sako šventės rengėjai.