Šiuo metu rinkoje daugėja kupė tipo krosoverių, kuriuos vieną po kito siūlo „Mercedes-Benz“ ir BMW, tačiau „Bentley“ žada perspjauti juos savo specifiniu požiūriu.

Išleidę „greičiausiu ir prabangiausiu pasaulyje SUV“ tituluojamą „Bentayga“ modelį anglai nusiteikę turtingiems klientams pasiūlyti visomis prasmėmis dar dinamiškesnį automobilį.

„Mes tikimės, kad dauguma atitinkamų naujienų rinkas pasieks po dvejų ar trejų metų. Norėčiau, kad tuo metu jau turėtume joms savo atsakymą“, – leidinys „Automotive News“ cituoja „Bentley“ vadovą Wolfgangą Duerheimerį.

Teigiama, kad įmonės dizaineriai naujame projekte darbuojasi jau nuo praeitos vasaros, tačiau galutinis automobilio variantas dar nėra patvirtintas.

„Įsivaizduokite koncepcinį „EXP 10“, tačiau krosoverio pavidale“, – užuominą žurnalistams pasakė W. Duerheimeris.
Koncepcinis "Bentley EXP 10"

Svarstoma, kad naujasis modelis galėtų būti aprūpintas dar galingesne W12 variklio versija. Dabar „Bentayga“ naudojamas 6 litrų darbinio tūrio motoras su dviem turbokompresoriais sugeneruoja 608 AG galią ir 900 Nm maksimalų sukimo momentą, o visureigiui suteikia galimybę skrieti 300 km/val. greičiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)