Ingredientai

Anksčiau buvo tikima, kad jei per Užgavėnes gerai ir sočiai valgysi, būsi sotus ir stiprus visus metus. Todėl būdavo valgoma net iki 12 kartų per dieną.

Gaminimo eiga

Paprastai per Užgavėnes būdavo valgomi ne tik blynai, bet ir šiupinys, šaltiena, spurgos. Šiomis dienomis žiemos išvarymo šventės tradiciniu valgiu likę tik blynai.

Dažniausiai anksčiau per Užgavėnes kepdavo miltinius blynus, kiek rečiau tarkuotų bulvių, o Žemaitijoje buvo itin populiarūs mieliniai.

Atrinkome dešimt skaniausių blynų receptų, kurie įtiks visiems skoniams ir net moderniam Užgavėnių stalui.

Miltiniai blynai

Net ir patys paprasčiausi blynai gali tapti nepaprasti. Pakanka į įprastą blynų tešlą įmaišyti smulkiai pjaustytų džiovintų vaisių ar uogų, įberti razinų ar šokolado drožlių.

Bulviniai blynai

Jei norisi sočiau – prikepkite bulvinių blynų. Gera idėja: į bulvinių blynų tešlą įmaišykite faršo. Paprasta, skanu ir tikrai sotu.

Gurmaniški blyneliai

Per Užgavėnes pats tinkamiausias metas išbandyti ir pasilepinti kitokiais – gurmaniškais – blyneliais.

Sklindžiai

Nėra vaiko, kuris nemėgtų sklindžių. Patiekite juos ne tik su uogiene, bet ir grietinėle, šviežiais, susmulkintais vaisiais ar skystu šokoladu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai