Jokūbas yra pagrindinis mūsų viršininkas. Nuo jo priklauso, kiek ir ką veiksime“, - apie 2014-ųjų rugpjūčio pradžioje gimusį pirmagimį sakė A. Skujytė, į Rasos Rožinskienės naujos rankinių kolekcijos ir Eglės Ščerbinckaitės fotoalbumo pristatymą atėjusi kartu su vyru Valdu Grigaliūnu.

Aktyvaus ir smalsaus berniuko į viešus renginius tėvai kartu stengiasi nesivesti – jam būtų neįdomu, o pasigrožėti tuo, ką sumąstė organizatoriai, ramiai taptų neįmanoma.

„Turime, kas pabūna su Jokūbu, kai norime kur nors išeiti. Nors... Mūsų laikas bus ateityje“, - sako sportininkė.

Menininkių duetas – dizainerės Rasos Rožinskienės ir fotografės Eglės Ščerbinckaitės – autorinių darbų gerbėjams pateikė staigmeną: fotoalbumą bei rankinių kolekciją, puoštą būtent jame spausdintomis nuotraukomis.

Autorės bendro projekto „Atspindžiai“ pristatymui pasirinko neįprastą vietą ir modelius –knygyne „Knygų alėja“ tarp svečių „nardė“ mimai, rankose laikantys tai, ką sukūrė keistomis save vadinančios kaunietės.

„Mūsų pasaulis - tai mūsų sąmonės atspindys. Kiekvienas jį priimam labai individualiai – vieni savo protu, kiti – širdimi… Ši kolekcija – tarsi vaizdas vaizde. Dviguba projekcija, kurią patrigubina žiūrovas, turintis savo matymo kampą. Rezultatas - labai įdomus ir netikėtas – t.y. E. Ščerbinskaitės vidinio pasaulio atspindžiai ant RasaRoze rankinių, perteikti savaip“, - pasakojo kūrybiniu Rasos Rožės pseudonimu pasivadinusi rankinių dizainerė.

Jos kūrinių braižas ir toliau lieka ištikimas koliažo principui. Rankinės centre – fotoatspaudas bei jam savišką interpretaciją suteikiantys mezginiai iš bižuterinės vielutės. Pastarąją detalę R. Rožinskienė savo darbuose pradėjo naudoti neseniai, po prisistatymo Vokietijoje vykusioje mugėje. Joje kūrėja susipažino su vokiete menininke, įkvėpusia pradėti rankines įvairinti mezginiais iš bižuterijos gamyboje naudojamos vielutės.

R.Rožinskienė ir E. Ščerbinskaitė bendrus projektus inicijuoja nebe pirmą kartą. Tačiau iki šiol kūrybiniai sumanymai apsiribodavo neįprastomis naujausių rankinių fotosesijomis, kurios rengtos miškuose, pelkėse, ant tilto atbrailų, vidury gatvių.

Pati šokusi E. Ščerbinskaitė nuotraukose pirmenybę teikia kūno plastikai. Daugelis jos modelių – balerinos, modernaus šokio šokėjos.

„Kai pamačiau Eglės fotoalbumui ruošiamą medžiagą išsyk nusprendžiau, jog Meilės dienai skirtas rankines galėčiau papuošti ypatingais koliažais iš nuotraukų. Taip gimė mūsų bendras, jausmui dedikuotas projektas“, - sakė R. Rožinskienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)