Tai po V.Adamkaus susitikimo su ūkio ministru Petru Čėsna, Vilniaus vicemeru Algimantu Vakarinu ir Energetikų sąjungos prezidentu Leonu Ašmantu pranešė prezidento atstovė spaudai Violeta Gaižauskaitė.

Prieštaringai vertinamą Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutarties projektą Vilniaus miesto taryba ketina svarstyti trečiadienį. A.Vakarinas neprognozavo, koks bus tarybos sprendimas.

Vilniaus vicemeras po susitikimo žurnalistams sakė, kad ketinamas svarstyti sutarties projektas yra pakoreguotas atsižvelgus į Generalinės prokuratūros bei kitų institucijų pastabas. Anot jo, į Valstybės kontrolės išvadas bus atsižvelgta, kai tik jos bus pateiktos.

"Vilniaus šilumos tinklai yra sudėtinė Lietuvos šilumos ūkio ir visos energetikos dalis, ir nuo to, kokia bus ši bendrovė ateityje, priklausys daugelis šalies energetikos klausimų. Prezidentas domėjosi, kokia bus Vilniaus termofikacinės elektrinės ateitis, ypač po to, kai bus uždaryta Ignalinos AE. Ne į visus šiuos klausimus gauti aiškūs atsakymai", - po susitikimo sakė V.Gaižauskaitė.

A.Vakarinas teigė, jog tarybos posėdyje jis informuos apie prezidento poziciją. "Jeigu rytoj sprendimas bus priimtas, tai tik plačios koalicijos pagrindu", - prognozavo vicemeras. Tačiau jei sprendimas nebūtų priimtas, tai jis, pasak vicemero, bus atidėtas ne ilgiau kaip vienam mėnesiui

A.Vakarinas priminė, kad prieš pasirašant sutartį su "Dalkia", Vilniaus savivaldybė dar turės gauti Finansų ministerijos pritarimą.

Ūkio ministras Petras Čėsna, kuris pasirašė sutarčiai nepritariantį raštą Energetikų sąjungai ir Vyriausybei, žurnalistams tvirtino, jog Vilniaus savivaldybė turėtų įvertinti Ūkio ministerijos pastabas, tačiau sprendimą, anot jo, turi priimti pati savivaldybė.

P.Čėsnos rašte teigiama, jog sprendimas išnuomoti Vilniaus šilumos ūkį bendrovei "Dalkia" gali atnešti didelių nuostolių ir Vilniaus miestui, ir gyventojams, ir verslui.

Seimo Antikorupcinė komisija pasiūlė Vilniaus tarybai atsižvelgti į valstybės kontrolieriaus prašymą netvirtinti sutarties projekto, kol Valstybės kontrolė pateiks išvadas dėl nuomos teisėtumo ir ekonominio pagrįstumo. Komisija taip pat siūlė atsižvelgti į Generalinės prokuratūros pastabas.

Pirmadienį posėdžiavęs Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) prezidiumas rekomendavo savo atstovams Vilniaus taryboje, kurių balsai gali būti lemiami, pasisakyti už tai, kad būtų padaryta dar viena pertrauka tvirtinant sutartį.

"Dalkia" per 15 metų į Vilniaus šilumos ūkį žada investuoti 546 mln. litų ir penkiais procentais sumažinti šilumos kainą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją