2010–2014 m. „Subaru“ tyrimų skyrius surinko informaciją apie beveik 300 tūkst. šios markės automobilių. 246 tūkst. šių automobilių buvo įrengta „EyeSight“ sistema, o likusiuose jos nebuvo.

Tyrimo rezultatai parodė ryškų skirtumą pagal automobilių avarijų dažnumo kriterijų. Iš viso eismo įvykių sumažėjo daugiau nei 60 proc.

Vadinamųjų „susidūrimų iš galo“ sumažėjo net 84 proc., taip pat perpus sumažėjo ir susidūrimų su pėsčiaisiais rizika.

„Eyesight“ – pagalbinė vairavimo technologija su šešiomis funkcijomis. Ji naudojasi stereokamera, kuri montuojama automobilio priekiniame lange. „EyeSight“ apima automatinio stabdymo, adaptyviąją pastovaus greičio palaikymo, nukrypimo iš važiuojamosios juostos įspėjimo, automobilio išlaikymo eismo juostos centre, priešavarinę akceleratoriaus valdymo ir įspėjimo apie priekyje pajudėjusį automobilį sistemas.

Visi Japonijos NCAP saugumo testais išbandyti „Subaru“ modeliai su įrengta „EyeSight“ sistema įvertinti aukščiausiais balais ir priskirti ASV+ (Advanced Safety Vehicle-Plus) kategorijai. Be to, „Subaru“ yra vienintelė automobilių gamybos bendrovė, kurios visi modeliai pelnė JAV greitkelių eismo saugumo draudimo instituto (IIHS) „Top Safety Pick“ apdovanojimą.

Lietuvoje „EyeSight“ sistema kaip standartinė įranga komplektuojama nuo 2015 m. „Subaru Outback“ modeliuose. Šio automobilio saugumas įvertintas penkiomis „EuroNCAP“ žvaigždutėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją