Konkursas vyko sausio 1-30 d. Iš viso DELFI portale buvo publikuota net apie 70 jaunųjų žurnalistų darbų įvairiomis temomis. Mokiniai rengė straipsnius norėdami tiek papasakoti apie mokyklos renginius ar išvykas, tiek pasidalyti savo požiūriu jiems aktualiais klausimais, siuntė interviu ir jų vykdytų eksperimentų aprašymus.

Jauniesiems žurnalistams ir jų mokytojams skirtame renginyje Vilniaus Gabijos gimnazijoje paskaitą „Iššūkiai šiandienos internetinei žiniasklaidai“ skaitė DELFI vyr. redaktorė Monika Garbačiauskaitė–Budrienė. Renginyje pasirodė ir patys mokiniai – prisistatė mokyklų laikraščių komandos.

Renginio pabaigoje buvo apdovanoti du mokyklų žurnalistų konkursų laimėtojai. Populiariausia jaunąja žurnaliste tapo Emilija Žičkutė iš Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijos, IV kl.. Ji atsiuntė darbą „5 mitai, kuriais tiki sovietinės kartos žmonės“, kurį perskaitė daugiau nei 7000 žmonių.

Profesionaliausio jaunojo žurnalisto titulas atiteko Žygimantui Mitkui iš Palangos senosios gimnazija, IV kl. Jis konkursui atsiuntė savo tekstą „Eksperimentas: internetu pabandė nusipirkti maisto iš ūkininkų“.

Abu laimėtojai gavo po metinę DELFI grupės žurnalo prenumeratą. Juos apdovanojo ir kiti renginio rėmėjai.

Dėkojame visiems dalyvavusiems konkurse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją