Ingredientai

Karpačio – tai labai ploni žalios mėsos gabalėliai, pagardinti prieskoniais ir padažu. Norint skaniai paruošti šį delikatesą būtina žinoti kelias taisykles.

Gaminimo eiga

Karpačio ruošiamas tik iš labai geros kokybės mėsos ar žuvies. Dažniausiai iš šviežios jautienos nugarinės, rečiau išpjovos ar kumpio. Taip pat gana dažnai karpačio ruošiamas iš šviežio tuno ar lašišos filė.

Vienai porcijai paprastai pakanka 50 g. mėsos ar žuvies filė.

Pradžioje rekomenduojama mėsos gabalą nuplauti po tekančiu vandeniu, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir sandariai įsukus į maistinę plėvelę padėti 50 minučių į šaldymo kamerą. Bus lengviau plonai atpjauti mėsą.

Plonus gabaliukus į plačią lėkštę sudėkite vienu sluoksniu.

Pabarstykite druska, pipirais. Pagardinkite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Prieskoniais pabarstykite ir palikite pastovėti 10 minučių, kad įsigertų. Citrinos sultimis apšlakstykite prieš pat patiekimą – kitaip mėsa patamsės ir atrodys neskaniai.

Jautienos karpačio galite pagardinti ir baziliku, šviežiu čiobreliu, balzaminiu padažu, labai plonais griežinėliais pjaustytais česnakais.

Lašišos ar tuno karpačio – kaparėliais, ruduoju cukrumi ir austrių padažu.

Karpačio patiekite su smulkiomis kietojo sūrio drožlėmis, gražgarstėmis. Taip pat itin tik plonai supjaustyti ridikėliai.

Šalia karpačio patiekite prancūziško batono riekelių su žolelių sviestu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai